Bρέθηκε στην Αργεντινή ένας από τους μεγαλύτερους μετεωρίτες του κόσμου

Bρέθηκε στην Αργεντινή ένας από τους μεγαλύτερους μετεωρίτες του κόσμου Facebook Twitter
0

Ένας μετεωρίτης που εκτιμάται ότι έπεσε στη Γη πριν από  χιλιάδες χρόνια ανακαλύφθηκε θαμμένος στο έδαφος στην περιοχή Κάμπο ντελ Σιέλο, 1.000 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες.

via GIPHY


Ο μετεωρίτης που ονομάστηκε  Γκανσέντο από το χωριό που βρίσκεται κοντά στο σημείο του εντοπισμού του είναι στην πραγματικότητα θραύσμα ενός μεγάλου αστεροειδή που έπεσε πριν από 4.000 χρόνια στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μετεωρίτης ζυγίζει 31 μετρικούς τόνους και μπορεί να είναι ο δεύτερος σε μέγεθος διαστημικός βράχος που έχει βρεθεί ποτέ, αν διαπιστωθεί στη δεύτερη ζύγιση ότι ζυγίζει περισσότερο από άλλο μετεωρίτη που είχε βρεθεί εκεί κοντά και έχει βάρος 37 τόνους.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν 26 κρατήρες από πτώσεις μετεωριτών.

Τον αδιαφιλονίκητο τίτλο του μεγαλύτερου μετεωρίτη στον κόσμο κατέχει πάντως ο μετεωρίτης Hoba που βρέθηκε στη Ναμίμπια και ζυγίζει  60 μετρικούς τόνους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM