Η ΝΑSA ξεκινά αποστολή σε αστεροειδή που είναι πιθανό να χτυπήσει τη Γη

Η ΝΑSA ξεκινά αποστολή σε αστεροειδή που είναι πιθανό να χτυπήσει τη Γη Facebook Twitter
0

Η NASA ετοιμάζεται να εκτοξεύσει μια διαστημική συσκευή για να ερευνήσει ένα τεράστιο αστεροειδή, που φοβάται μπορεί μια μέρα να χτυπήσει τη Γη.

Ο αστεροειδής Bennu διασχίζει την τροχιά της Γης κάθε έξι χρόνια, αλλά πλησιάζει όλο και περισσότερο, δημιουργώντας στους επιστήμονες φόβους για κάποια πρόσκρουση στη Γη στο μέλλον. Τώρα, αναμένεται να περάσει σε μια απόσταση  περίπου 290.000 χιλιομέτρων.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής έχει μισό χιλιόμετρο διάμετρο και ταξιδεύει με 63.000 μίλια ανά ώρα.

Ανακαλύφθηκε το 1999 και έγινε εστία ανησυχίας για τους επιστήμονες, λόγω των πιθανών κινδύνων για τη Γη.

Η ΝΑSA θα συλλέξει δείγματα πετρωμάτων προκειμένου να αξιολογήσει το μέγεθος του κινδύνου και να βοηθηθεί με περισσότερα στοιχεία, ώστε να καταγράψει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πορεία του.

"Εκτιμούμε αυτές τις επιπτώσεις μεταξύ του 2175 και του 2196, μπορεί να προορίζεται να προκαλέσει τεράστιο πόνο και θάνατο», ανέφερε ο Ντάντε Λορέτα, καθηγητής Πλανητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, και επικεφαλής της αποστολής.

Η δύναμη με την οποία ο τεράστιος αυτός βράχος θα μπορούσε να  χτυπήσει τη Γη είναι το ισοδύναμο τριών δισεκατομμυρίων τόνων εκρηκτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM