Διαστημικό σκάφος έτοιμο να προσεδαφιστεί σε αστεροειδή, μόλις για 5 δευτερόλεπτα

Διαστημικό σκάφος έτοιμο να προσεδαφιστεί σε αστεροειδή, μόλις για 5 δευτερόλεπτα Facebook Twitter
0

Η NASA βάζει τις τελευταίες πινελιές σε διαστημόπλοιο που θα προσεδαφιστεί σε έναν αστεροειδή για μόλις πέντε δευτερόλεπτα, με στόχο να «σαρώσει» όλα τα δομικά στοιχεία της ζωής σε αυτόν.

Το σκάφος OSRIS-Rex θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα ταξιδέψει στον αστεροειδή Bennu προκειμένου να συλλέξει δείγματα από την επιφάνεια του.

Θα παραμείνει στην επιφάνεια του αστεροειδούς μόνο για 5 δευτερόλεπτα, χρόνος που θεωρείται πάντως αρκετός για την αναρρόφηση επάνω υλικό από την στοχευμένη περιοχή.

Η ομάδα πίσω από το πρόγραμμα ελπίζει ότι το δείγμα που θα συλλεχθεί, θα βοηθήσει, ώστε να απαντηθούν ορισμένα βασικά ερωτήματα σχετικά με την δημιουργία βασικών στοιχείων του πρώιμου ηλιακού συστήματος.

Σύμφωνα με το skynews.com, το σκάφος θα αιωρείται πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή, και θα κατεβαίνει »αργά και απαλά« με ταχύτητα περίπου 10 εκατοστών ανά δευτερόλεπτο. Μόλις ακουμπήσει στην επιφάνεια και μέχρι να ληφθεί το δείγμα οι κάμερες θα σαρώσουν και θα χαρτογραφήσουν την επιφάνεια του αστεροειδούς.

 Ο Bennu είναι ένας από τους  περισσότερους από 700.000 αστεροειδείς που ταξιδεύουν μέσα από το ηλιακό μας σύστημα και επιλέχθηκε ως στόχος, επειδή είναι ο πιο κοντινός αστεροειδής από άνθρακα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM