Η NASA ανακάλυψε στην επιφάνεια του ήλιου μια γιγαντιαία τρύπα που μεγαλώνει (βίντεο)

Η NASA ανακάλυψε στην επιφάνεια του ήλιου μια γιγαντιαία τρύπα που μεγαλώνει (βίντεο) Facebook Twitter
0

Μια στεφανιαία μαύρη τρύπα είδαν οι επιστήμονες να εμφανίζεται στο στέμμα του ήλιου, ή την ατμόσφαιρα, όταν το μαγνητικό πεδίο του ήλιου ανοίγει και επιτρέπει στη θερμότητα να απελευθερωθεί.

Οι περιοχές αυτές έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις υπόλοιπες για αυτό και εμφανίζονται πιο σκούρες από την υπόλοιπη επιφάνεια του ήλιου. Έχουν επίσης χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και φυσικού αερίου, κάτι που κάνει ακόμη πιο σκοτεινή την εμφάνιση τους.

Η NASA ανακάλυψε στην επιφάνεια του ήλιου μια γιγαντιαία τρύπα που μεγαλώνει (βίντεο) Facebook Twitter

Όπως σημειώνει το rt.com., παρότι ακούγεται αρκετά τρομακτικό, δεδομένης της εξάρτησης της Γης από τον ήλιο για την επιβίωση της, οι επιστήμονες λένε ότι αυτή η ανακάλυψη δεν είναι ένα σημάδι της επικείμενης καταστροφής, ούτε για το γιγάντιο ουράνιο σώμα, ούτε για την πλανήτη μας.

Πρόκειται για φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά, μόνο που αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι συνήθως, ενώ μπορεί να αυξηθεί περισσότερο καλύπτοντας σχεδόν το ¼ της συνολικής επιφάνειας του ήλιου.

Παρότι πάντως αυτές οι τρύπες δεν σηματοδοτούν το τέλος του κόσμου, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η παρουσία τους μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία των δορυφόρων και των τηλεπικοινωνιών στη Γη, εξαιτίας των ηλιακών ανέμων που απελευθερώνονται και εισβάλουν στο μαγνητικό πεδίο.

Η πιο ισχυρή γεωμαγνητική ηλιακή καταιγίδα που έχει καταγραφεί, γνωστή ως Carrington Event, χτύπησε τη Γη το 1859. Προκάλεσε λάμψεις τόσο φωτεινές, που θα μπορούσε να διαβαστεί εφημερίδα, τόσο εύκολα όπως και στο φώς της ημέρας.  Ο ουρανός σε όλο τον  πλανήτη καλύφθηκε εκείνη τη νύχτα με χρώματα του Σέλατος όπως  κόκκινο, πράσινο και μοβ.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM