Πρωτιά για 'Ελληνα καρδιοχειρουργό σε διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας

Πρωτιά για 'Ελληνα καρδιοχειρουργό σε διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας Facebook Twitter
Ο δρ Γιώργος Σαρρής στο κέντρο της φωτογραφίας
6

Πρώτος μεταξύ 177 υποψηφιοτήτων, αναδείχθηκε στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας γιατρών, υγειονομικών, αλλά και κοινού, στο διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας (American Medical AssociationInnovation Challenge), ο Ελληνας καρδιοχειρουργός - παιδοκαρδιοχειρουργός δρ Γιώργος Σαρρής (διευθυντής του "Αθηναϊκού Καρδιοχειρουργικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου" και διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του "Ιασώ"), με το πρόγραμμα της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης της Καρδιάς στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Το "heart print project" του κ. Σαρρή, είναι μια επαναστατική τεχνική στην προεγχειρητική διάγνωση, για επεμβάσεις καρδιάς, καθώς αποτυπώνονται σε τρισδιάστατο μοντέλο καρδιάς, τα ακριβή διαγνωστικά δεδομένα.

Στις 24 Μαϊου ολοκληρώνεται και η φάση της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Ειδικών κριτών του φορέα "American Medical Association Innovation Challenge".

Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός πρωτοστατεί διεθνώς εφαρμόζοντας ήδη την προεγχειρητική διάγνωση, κρυφών, σοβαρών προβλημάτων της καρδιάς, φτιάχνοντας ένα πιστό τρισδιάστατο μοντέλο της καρδιάς του ασθενούς. Εισάγει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, τα πραγματικά απεικονιστικά δεδομένα από καρδιακό καθετηριασμό, μαγνητικές τομογραφίες και τρισδιάστατο υπερηχογράφημα.


Στη συνέχεια, μελετά και εντοπίζει, τόσο στο περίβλημα, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της καρδιάς, τις ανατομικές λεπτομέρειες και σημεία, που χρειάζονται χειρουργική αποκατάσταση.

Ο κ. Σαρρής είναι γνωστός στη διεθνή καρδιοχειρουργική κοινότητα, τόσο από άλλες επιστημονικές εργασίες του, αλλά και από τη θητεία του ως καθηγητής καρδιοχειρουργικής παίδων και συγγενών καρδιοπαθειών στο Κλήβελαντ των ΗΠΑ, με σειρά ειδικεύσεων στο Χάρβαρντ, στο Στάνφορντ κ.ά., μεταξύ των οποίων και στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς ως συνεργάτης του "πατέρα των μεταμοσχεύσεων καρδιάς" Νόρμαν Σάμγουέι και σήμερα γενικός γραμματέας, αλλά και πρόεδρος Επιτροπής Κλινικής ΄Ερευνας, της "ECHSA" της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδοκαρδιοχειρουργικής.


Από το 1997, που ήρθε στην Ελλάδα, οργάνωσε εξ αρχής παιδοκαρδιοχειρουργικά τμήματα στο "Ωνάσειο", το 2007 στο "Μητέρα" και το 2013 στο "Ιασώ", έχοντας ως τώρα χειρουργήσει περίπου 8.000 περιστατικά, ακόμα και των πιο δύσκολων καρδιοπαθειών, σε ασθενείς όλων των ηλικιών και κυρίως σε παιδιά.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ενας ελληνας χειρουργος με αντικειμενο την σωτηρια μικρων παιδιων απο καρδιαγγειακα νοσηματα πρωτευει σε παγκοσμιο διαγωνισμο.Μια εξαιρετικα σημαντικη στιγμη για την επιστημη,για την χωρα,και,κυριως,για τα παιδια ολου του κοσμου.Κανενα σχολιο στο forum αυτο.Ο κ.βουλευτης Α "πλακωνεται"στην Βουλη -η στην ΤV- με τον βουλευτη Β.(Και μετα την "παρασταση"πανε μαζι για ουζακια,βεβαια....).Δεκαδες σχολια υπερ του ενος η του αλλου "κλοουν".Γεματα παθος και αγανακτηση.Δοξαστε μας....
Περιμενες σε μια χωρα που οι πολιτικοι ειναι κλαρινο-γαμπροι και οι περισσοτεροι πολιτες θρεμματα των "μπηκα απο το παραθυρο" να δωσουν σημασια σε κατι προοδευτικο. Στην χωρα που ζουμε δυστυχως η επιτυχια βρισκεται εκτος συνορων, και οτι γινεται εσωτερικα της χωρας η ποιοτητα της παιδειας ειναι "χαβιαρης" για τους λιγους. Μακαρι να εχω αδικο στα οσα λεω παραπανω. Τελος θελω να πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον καρδιοχειρουργο και την ομαδα του. Ανθρωποι που προσφερουν πραγματικα στην επιστημη και στην χωρα, χωρις να παραπονιουνται, για τους υπολοιπους που απλα υπαρχουν, και "Γιαννης" πανε στην δουλεια, "Για-νης" επιστρεφουν.
Προφανως μιλατε για σας κυρ Λαμπρο μας, γιατι στα πλακωματα ειστε πρωτος και καλυτερος. Πρωτη φορα σχολιαζετε τετοιο θεμα. Δεν θα το σχολιαζα, αλλα ειναι πραγματικα προκλητικη η τακτικη σας, να πετατε μονιμως λασπη σε αλλους και να βγαζετε την ουριτσα σας απεξω..Κατα τα αλλα, προφανως ατελειωτα μπραβο στον ανθρωπο. Κατι τετοιοι κρατανε την Υγεια ορθια!
@VardarisΒρε καλως τον ! Και μου ειχε σχεδον λειψει (...σχεδον,ειπα...)μια απροκλητη επιθεση σε συνδυασμο με την χυδαιοτητα της διαστρεβλωσης και της συκοφαντησης -ψευτοκρυμμενες βεβαια πισω απο τον "φερετζε" της επιπλαστης ευγενειας του "κυριε"-οι οποιες αποτελουν το "σημα κατατεθεν"σου !Για οσους τυχον δεν σε ξερουν υποχρεωνομαι να κανω καποιες επισημανσεις.Εγραψα ενα σχολιο στο οποιο επισημαινω οτι μια καθ'ολα σημαντικη και αξιεπαινη περιπτωση επιστημονα δεν ετυχε της προσοχης των σχολιαστων,ενω περιπτωσεις αλληλουβριζομενων "σοουμεν"της πολιτικης τραβουν τεραστια προσοχη και τυγχανουν σωρειας σχολιων,ΧΩΡΙΣ να ονοματισω κανεναν σχολιαστη απολυτως,ουτε καν υπαινικτικα.Με βαση τα παραπανω :Πρωτον γραφεις οτι εγω πρωτη φορα σχολιαζω "τετοιο θεμα".Δεν μπορω ,βεβαια,ουτε καν να διανοηθω τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου.Αλλα επαινετικα σχολια περι σπουδαιων ελληνων επιστημονων και "γκρινιες"για το θεμα της αδιαφοριας του νεοελληνα για τα πραγματι σημαντικα πραγματα εχω γραψει πλειστακις.Δευτερον με "κατηγορεις"οτι στα"πλακωματα"ειμαι πρωτος και καλυτερος.Λησμονωντας(βολικοτατα...)βεβαια να ενημερωσεις τους αναγνωστες μας οτι οσες φορες"πλακωθηκαμε"-ουκ ολιγες-δεν εκανα ΠΟΤΕ εγω την αρχη.Παντοτε ,χωρις εξαιρεση,οι "διαλογοι" εγιναν επειδη ΕΣΥ μου επετεθης απροκλητα και εγω ,απλα,υπερασπισα τον εαυτο μου και τα γραφομενα μου απεναντι σε αδικες και συκοφαντικες επιθεσεις.ΠΟΤΕ δεν σου εχω επιτεθει εγω πρωτοβουλα,ΠΟΤΕ δεν εχω καν κανει πρωτοβουλα εστω και απλη αναφορα στο ονομα σου.Ουτε μια φορα. Τριτον,και σημαντικοτερον ολων.Για να να γραφεις οτι "πεταω λασπη και μετα βγαζω την ουρα μου απεξω"με αφορμη ενα σχολιο μου στο οποιο κανω μιαν εντελως γενικη αναφορα στους σχολιαστες ενω δεν εχω ονοματισει/προσδιορισει κανεναν απολυτως ανθρωπο, ουτε καν καποια κοινωνικη,πολιτικη,επαγγελματικη η μορφωτικη ομαδα,πρεπει υποχρεωτικα να συντρεχει μια απο δυο προυποθεσεις.Ειτε απλα να κανεις ΕΣΥ -ως συνηθως- αυτο για το οποιο κατηγορεις καποιον αλλο,να "πετας λασπη" δηλαδη,να συκοφαντεις,εναν ανθρωπο ο οποιος δεν απευθυνθηκε ΠΟΤΕ σ'έσενα, με τον ισχυρισμο οτι...αυτος σου πεταει λασπη(!!!),ειτε να μην στεκεις καλα στο μυαλο σου.Προσωπικα πιστευω ακραδαντα οτι ισχυει το πρωτο,αλλα ανθρωπος ειμαι.Μπορει να κανω και λαθος.Αυτα.Για να Μπορεσουν να αντιληφθουν και οι μη γνωριζοντες ηδη οχι απλα το "ποιον"των σχολιων,αλλα και το "ποιον"των σχολιαστων.