Ρομπότ σε ρόλο μαέστρου διηύθυνε ορχήστρα στη Νότια Κορέα

Ρομπότ διευθύνει ορχήστρα στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα ρομπότ ανέλαβε το ρόλο του διευθυντή ορχήστρας και εντυπωσίασε το κοινό στη Νότια Κορέα.

Το ρομπότ έκανε το ντεμπούτο του ως μαέστρος ορχήστρας μπροστά σε πλήθος κόσμου στη Σεούλ. Το ρομπότ με την ονομασία «EveR 6», ύψους 1,8 μέτρων, καθοδήγησε περισσότερους από 60 μουσικούς που έπαιζαν παραδοσιακά όργανα.

«Ήρθα εδώ ανησυχώντας για το αν αυτό το ρομπότ θα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς κανένα πρόβλημα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Κιμ Τζι-μιν, ένας 19χρονος φοιτητής με ειδίκευση στη μουσική. «Αλλά διαπίστωσα πως βρισκόταν σε μεγάλη αρμονία με τους μουσικούς. Ένιωσα ότι ήταν ένας εντελώς νέος κόσμος για μένα», δήλωσε.

Το ρομπότ καταχειροκροτήθηκε όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά κάτω από τη σκηνή με έναν ανελκυστήρα και στράφηκε προς το κοινό, υποκλινόμενο σε χαιρετισμό. Καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης, τα ηλεκτρονικά μάτια του ρομπότ κοίταζαν ασάλευτα τους μουσικούς, και κουνούσε μόνο το κεφάλι του στο ρυθμό της μουσικής.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM