500.000 τα αιτήματα προς την Google για το 'Δικαίωμα στη Λήθη'

500.000 τα αιτήματα προς την Google για το 'Δικαίωμα στη Λήθη' Facebook Twitter
0

Στους 5 μήνες ισχύος του, τα αιτήματα Ευρωπαίων πολιτών προς την Google για διαγραφή links προς site που περιέχουν παρωχημένα ή ανακριβή στοιχεία τους, εξασκώντας το νόμιμο δικαίωμά τους για το λεγόμενο 'δικαίωμα στη λήθη' πλησιάζουν ήδη τις 500.000.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της "αναφοράς διαφάνειας" που έδωσε στη δημοσιότητα η Google, στα πλαίσια της απόφασης του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που της επέβαλλε τη συγκεκριμένη ρύθμιση, από τις 29 Μαϊου, σύμφωνα με την οποία "άτομα έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, να καταργούν ορισμένα αποτελέσματα που τους αφορούν", κατόπιν αξιολόγησης.

Μέχρι στιγμής, η Google έχει ικανοποιήσει περίπου το 41,8 των αιτημάτων απομακρύνοντας 170.706 links προς διαδικτυακές διευθύνσεις, ενώ έχει διατηρήσει 237,736 links (ήτοι 58,2%).

"Πρωταθλητές" στα αιτήματα κατάργησης αποτελεσμάτων, είναι οι Γάλλοι με 24.979 αιτήματα που αφορούν σε 89,168 URLs και ακολουθούν οι Γερμανοί χρήστες με 24.979 αιτήματα για 88.883 links, ενώ τα αιτήματα από την Ελλάδα, που είναι από τις τελευταίες χώρες σε αριθμό, έφτασαν τα 807, που σφορούν σε 2.295 διευθύνσεις.

H Google έχει ικανοποιήσει το 40,4% των αιτημάτων για το "Δικαίωμα στη Λήθη" που έχει λάβει από Έλληνες πολίτες

Τα site που επηρρεάζονται στο μεγαλύτερο βαθμό σύμφωνα με τα στοιχεία της Google είναι το Facebook (Διευθύνσεις URL που καταργήθηκαν: 3353), το Profieengine.com (Διευθύνσεις URL που καταργήθηκαν: 3298) και το YouTube (Διευθύνσεις URL που καταργήθηκαν: 2397).

Όπως δήλωσε o εκπρόσωπος της Google, Matt Kallman, τα στοιχεία που παραθέτει η σελίδα "αναφοράς διαφάνειας" (και στα Ελληνικά) θα ανανεώνονται αυτόματα, εφεξής.

Εάν επιθυμείτε την διαγραφή links που σας αφορούν από την Google, επισκεφθείτε το ακόλουθο link.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM