Θωμάς Μαύρος για Νέα Φιλαδέλφεια: «Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό- Θα ερημώσουν τα γήπεδα»

Θωμάς Μαύρος για Νέα Φιλαδέλφεια: «Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό- Θα ερημώσουν τα γήπεδα» Facebook Twitter
Φωτ: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Παρέμβαση στην ΕΡΤ έκανε ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ, Θωμάς Μαύρος, όπου και αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία από Κροάτες χούλιγκαν του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ο Θωμάς Μαύρος αναφέρθηκε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκφράζοντας αρχή τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του φίλου της ΑΕΚ. «Κατ’ αρχήν τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη γιατί είναι πολύ δύσκολες οι ώρες που περνάνε οι άνθρωποι και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί τους.

»Από εκεί και έπειτα η χαρά που είχαμε για να δούμε την ομάδα μας στο πρώτο της παιχνίδι στην Ευρώπη, μεταβλήθηκε σε θλίψη. Γιατί αυτό το γεγονός που έγινε στο γήπεδο με τον χαμό του Μιχάλη ήταν αδιανόητο και βεβαίως γέμισε θλίψη όλη την οικογένεια της ΑΕΚ».

Στη συνέχεια, ο Θωμάς Μαύρος, απαντώντας σε ερώτημα για το αν τον πονάει που το ποδόσφαιρο συνδέεται με ανθρώπους μαχαιροβγάλτες, με φασιστική συμπεριφορά, τόνισε πως το ποδόσφαιρο δεν απευθύνεται σε αυτούς

«Αυτά τα στοιχεία δεν πρέπει να υπήρχαν ποτέ στο χώρο του ποδοσφαίρου, γιατί το ποδόσφαιρο δεν απευθύνεται σε αυτούς. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι υγεία, είναι ένα ξέδωμα των ανθρώπων από τις δουλειές τους την εβδομάδα, να πάνε στα γήπεδα, να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και να χαρούν το ωραιότερο άθλημα που είναι το ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για το πως μπορεί να σταματήσει αυτό το κακό, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σχολίασε πως: «Οπωσδήποτε πρέπει να σταματήσει γιατί σε λίγο ο κόσμος δεν θα πηγαίνει στα γήπεδα, θα φοβάται και έτσι θα ερημώσουν τα γήπεδα και το ποδόσφαιρο δεν θα έχει την αίγλη που έχει και πρέπει να έχει.

»Αυτό τώρα είναι θέμα όλων των φορέων, κυβέρνησης, αθλητικών φορέων, υπουργείων, ΠΑΕ, ΕΠΟ, όλοι οι πάντες και τα πάντα. Ακόμα και εμείς αν μπορούμε να βοηθήσουμε προς την απομάκρυνση αυτών των στοιχείων, ώστε να πηγαίνει ο ήσυχος φίλαθλος να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα και να χαίρεται το ποδόσφαιρο» κατέληξε ο Θωμάς Μαύρος

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM