Euro 2020: Πειθαρχικός έλεγχος της UEFA κατά της Αγγλίας για το λέιζερ στον Σμάιχελ (Βίντεο)

Euro 2020: Πειθαρχικός έλεγχος της UEFA κατά της Αγγλίας για το λέιζερ στον Σμάιχελ (Βίντεο) Facebook Twitter
Το λέιζερ στόχευσε το πρόσωπο του Σμάιχελ την κρίσιμη στιγμή των πέναλτι - Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Πειθαρχικό έλεγχο ξεκίνησε η UEFA σε βάρος της Αγγλίας για το λέιζερ που στόχευσε οπαδός το πρόσωπο του τερματοφύλακα της Δανίας, σε μια κρίσιμη στιγμή του χθεσινού ημιτελικού του Euro 2020


Η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε το στιγμιότυπο με το πράσινο φως πάνω στο πρόσωπο του Κάσπερ Σμάιχελ, λίγο πριν ο Χάρι Κέιν εκτελέσει πέναλτι στην παράταση. 

Ο Δανός τερματοφύλακας απέκρουσε επιτυχώς, διώχνοντας τη μπάλα από το τέρμα της Δανίας. Όμως, στην επαναφορά ο Άγγλος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-1 και στέλνοντας την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον τελικό της Κυριακής.

Επιπλέον, η UEFA διερευνά τις αποδοκιμασίες των Βρετανών κατά την ανάκρουση του δανέζικου εθνικού ύμνου και τη «αναστάτωση που προκλήθηκε από τους οπαδούς της Εθνικής Αγγλίας», αλλά και τα πυροτεχνήματα εντός του γηπέδου. 

«Η υπόθεση θα ελεγχθεί από το Σώμα Πειθαρχικού Ελέγχου της UEFA (CEDB) εν ευθέτω χρόνω» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. 

Οι περιορισμένης έκτασης αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου Δανίας επικρίθηκαν από τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. 

«Δεν θέλουμε οι οπαδοί να αποδοκιμάζουν τις ομάδες. Θέλουμε να τις υποστηρίζουν και να δείχνουν σεβασμό απέναντί τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ