Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν θα αγωνιστεί στο Euro λόγω του «ρόζ» σκανδάλου

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν θα αγωνιστεί στο Euro λόγω του «ρόζ» σκανδάλου Facebook Twitter
0

Πριν από λίγη ώρα, ο Karim Benzema επιβεβαίωσε μέσω twitter πως δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Euro) που θα γίνει στα γήπεδα της χώρας του.

«Δυστυχώς για εμένα και για όλους αυτούς που πάντα με υποστηρίζουν, δεν έχω επιλεγεί για το Euro μας στην Γαλλία» έγραψε ο διάσημος ποδοσφαιριστής στον προσωπικό του λογαριασμό.

Την απόφαση πήραν από κοινού ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Noël Le Graët και ο ομοσπονδιακός προπονητής Didier Deschamps.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθετικός της Ρεάλ είχε αποκλειστεί από την Εθνική Ομάδα μετά την φερόμενη εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλο που αφορούσε την προσπάθεια εκβιασμού του συμπαίκτη του Mathieu Valbuena για ένα sex tape στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο τελευταίος.

Η υπόθεση αφορούσε την προσπάθεια ενός φίλου του Benzema να αποσπάσει χρήματα από τον Valbuena. Ο Γάλλος επιθετικός παραδέχτηκε στην εισαγγελία πως όντως προσπάθησε να προσεγγίσει τον συμπαίκτη του στην Εθνική εκ μέρους ενός παιδικού φίλου, ωστόσο δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν θεωρούσε ότι έκανε κάτι κακό.

Ο Βenzema έμεινε εκτός αποστολής για τα φιλικά της Γαλλίας με την Ολλανδία και τη Ρωσία το Μάρτιο. Τα ασφαλιστικά μέτρα που του απαγόρευαν να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον Valbuena άρθηκαν πριν από την επιλογή των παιχτών για το Euro.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Patrick Kanner, είχε τονίσει ότι ήταν πολύ νωρίς για να κληθεί ξανά στην Εθνική Γαλλίας ο σούπερ-σταρ της Ρεάλ αφού το ζήτημα των ανθρώπινων αξιών έπρεπε να ληφθεί υπόψη.


Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls δηλώνοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Monte Carlo: «Οι συνθήκες για την επιστροφή του στην Εθνική Γαλλίας δεν έχουν αποκατασταθεί».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM