Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης του κυπέλλου αφήνει ο Κοντονής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης του κυπέλλου αφήνει ο Κοντονής Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

Παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο των τελευταίων ημερών μεταξύ Πολιτείας και Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης των ποδοσφαιρικών αγώνων του θεσμού του Κυπέλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

«Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει πολιτικές στην κυβέρνηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας» σημείωσε προσθέτοντας πως «αν όμως με ενέργειες σοβαρές διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και ειρήνη, εμείς θα περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ και τότε μπορούμε να ξαναδούμε το ζήτημα του κυπέλλου. Αυτό το είπαμε και στις αντιπροσωπείες της FIFA και της UEFA», τόνισε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ασκώντας κριτική στην ΕΠΟ και στις διεθνείς Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να καθορίζουν τα δικά τους τεκταινόμενα. Άλλο όμως το αυτοδιοίκητο και άλλο ένα καθεστώς ασυδοσίας. Έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να προσαρμόσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της στα διεθνή δεδομένα της ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Επίσης από τις διεθνείς ομοσπονδίες ζητήσαμε να εποπτεύουν αυτό το έργο. Δυστυχώς, ούτε η ΕΠΟ κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ούτε οι διεθνείς ομοσπονδίες ενήργησαν», κατέληξε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τι συμβαινει κυριε Κοντωνη???σε εκραξαν οι ξενοι, φοβηθηκες και εκανες πισω?εσυ που ησουν κολωνα στην αποφαση σου τοσο καιρο????γιατι δεν παιρνεις παραδειγμα απο τους αλλους συναδελφους σου υπουργους της κυβερνησης, που ειναι βραχοι στις αποψεις τους και ποτε δεν παιρνουν πισω αυτα που λενε???τσκ τσκ