Πέθανε ο Γιόχαν Κρόιφ

Πέθανε ο Γιόχαν Κρόιφ Facebook Twitter
2

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο «ιπτάμενος Ολλανδός» Γιόχαν Κρόιφ «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

O Κρόιφ, τρεις φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα αλλά τον προηγούμενο μήνα δήλωνε «πολύ θετικός» για την εξέλιξη της υγείας του μετά τη θεραπεία στην οποία υπεβλήθη.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Η ανακοίνωση στο worldofjohancruyff.com έχει ως εξής: «Στις 24 Μαρτίου, ο Γιόχαν Κρόιφ (68) πέθανε γαλήνια στη Βαρκελώνη, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του, μετά από μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο».

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε 3 φορές τη Χρυσή Μπάλα αγωνιζόμενος σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα. Με την ολλανδική ομάδα κατέκτησε τρεις συνεχόμενες φορές το κύπελλο Πρωταθλητριών (σ.σ. σήμερα Champions League) τις σεζόν: 1970-71, 1971-72, 1972-73, ενώ σαν προπονητής οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη ευρωπαϊκή της διάκριση το 1992.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εμεις οι παλαιοτεροι ποδοσφαιροφιλοι θεωρουμε τους εαυτους μας τυχερους που θαυμασαμε αυτον τον αερινο μαγο της μπαλλας σε ολη σχεδον την καρριερα του.Καλο ταξιδι Γιοχαν και σε ευχαριστουμε για την απολαυση που μας προσεφερες.