ΔΟΕ: Οι διαφυλικοί αθλητές μπορούν να αγωνιστούν χωρίς να κάνουν χειρουργική επέμβαση

ΔΟΕ: Οι διαφυλικοί αθλητές μπορούν να αγωνιστούν χωρίς να κάνουν χειρουργική επέμβαση Facebook Twitter
0

Οι διαφυλικοί αθλητές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις, χωρίς να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που εγκρίθηκαν από τη ΔΟΕ.

Ιατρικοί αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσαν σύμφωνα με την Guardian, ότι η επιτροπή άλλαξε την πολιτική της για να προσαρμοστεί στις τρέχουσες επιστημονικές, κοινωνικές και νομικές προσεγγίσεις σε ζητήματα των διαφυλικών ατόμων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις έχουν σχεδιαστεί και θα δοθούν σε διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες και άλλους φορείς, προκειμένου να ισχύσουν από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.


"Δεν νομίζω ότι πολλές ομοσπονδίες έχουν θεσπίσει κανόνες για τον καθορισμό της επιλεξιμότητας των διαφυλικών ατόμων," δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής της ΔΟΕ δρ Ρίτσαρντ Budgett. "Αυτό θα πρέπει να τους δώσει την αυτοπεποίθηση και το κίνητρο να θέσουν κανόνες", τόνισε.


Σύμφωνα με τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές της ΔΟΕ, που εγκρίθηκαν  το 2003, αθλητές που άλλαξαν φύλο από το αρσενικό στο θηλυκό ή το αντίστροφο, όφειλαν να υποβληθούν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και σε δύο χρόνια ορμονικής θεραπείας, προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν.


Τώρα, οι τρανσέξουαλ αθλητές θα μπορούν να λάβουν μέρος σε ανδρικά αγωνίσματα  "χωρίς περιορισμούς". Οι αθλήτριες τρανσέξουαλ θα πρέπει πάντως να αποδείξουν, ότι το επίπεδο της τεστοστερόνης τους ήταν κάτω από ένα ορισμένο σημείο για τουλάχιστον ένα έτος πριν από το πρώτο αγώνισμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM