O Lionel Messi ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς και αυτό είναι το καλύτερο γκολ

O Lionel Messi ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς και αυτό είναι το καλύτερο γκολ Facebook Twitter
0

"Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα, κερδίζοντας ένα ακόμη Ballon d'Or. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους αυτό το βραβείο δε θα ήταν δυνατό." ανέφερε συγκινημένος ο Λιονέλ Μέσι παραλαμβάνοντας απόψε το βραβείο του στο μεγάλο γκαλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη.

Για 5η φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2015, κατακτώντας τη "Χρυσή Μπάλα" στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football.

Μετά το 2009, το 2010, το 2011 και το 2012, ο σταρ της Μπαρτσελόνα κατέκτησε το σπουδαιότερο ατομικό βραβείο για κάθε παίκτη, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση του «τρεμπλ» (Champions League, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας).

Ο Μέσι πέτυχε την περασμένη περίοδο 58 γκολ στις τρεις διοργανώσεις (43 στην primera division, 5 στο Copa del Rey και 10 στο Champions League), ενώ σε 8 συμμετοχές του με την εθνική Αργεντινής σκόραρε 4 φορές.

Καλύτερο γκολ της χρονιάς αναδείχθηκε αυτό του βραζιλιάνου Wendell Lira από τον αγώνα της Atletico-GO–Goianesia με τη Goiano στις 11 Μαρτίου 2015.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ