Ο Xάμιλτον πανηγυρίζει την πρωτιά στο Grand Prix και καταβρέχει τον Πούτιν με σαμπάνια

Ο Xάμιλτον πανηγυρίζει την πρωτιά στο Grand Prix και καταβρέχει τον Πούτιν με σαμπάνια Facebook Twitter
2
Ο Xάμιλτον πανηγυρίζει την πρωτιά στο Grand Prix και καταβρέχει τον Πούτιν με σαμπάνια Facebook Twitter

Ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ, μολονότι εκκίνησε πρώτος, αναγκάστηκε ν' αποχωρήσει στον 8ο γύρο, λόγω μηχανικής βλάβης, και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον «ομόσταυλο» του στη Μερσέντες και παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούς Χάμιλτον, να κατακτήσει την πρωτιά και στο γκραν πρι της Ρωσίας, στην πίστα του Σότσι.

Ο Βρετανός πιλότος είναι πλέον «αγκαλιά» με την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Ο Χάμιλτον έφτασε στην 9η φετινή του νίκη σε σύνολο 15 αγώνων, ενώ παράλληλα ανέβηκε στην 3η θέση στη λίστα των νικών στην ιστορία της Φόρμουλα Ενα με 42 νίκες, ξεπερνώντας τον θρυλικό Βραζιλιάνο, Αϊρτον Σένα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ (Φεράρι) και στην τρίτη, μετά από μεγάλη μάχη με Ραϊκόνεν και Μπότας, οι οποίοι συγκρούστηκαν στον τελευταίο γύρο, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες (Force India).

Στο μεταξύ, η Μερσέντες στέφθηκε για δεύτερη διαδοχική σεζόν πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές, καθώς ο Κίμι Ραϊκόνεν πήρε ποινή 30 δευτερολέπτων, επειδή ο Φινλανδός «πιλότος» της Φεράρι κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον συμπατριώτη του οδηγό της Γουίλιαμς, Βάλτερι Μπότας, στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Ο Ραϊκόνεν είχε τερματίσει πέμπτος στο ρωσικό γκραν πρι, ωστόσο η ποινή που του επιβλήθηκε τον «έριξε» στην όγδοη θέση, με αποτέλεσμα η Μερτσέντες να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο στους κατασκευαστές, τέσσερις αγώνες πριν από το τέλος της σεζόν.

Ο Xάμιλτον πανηγυρίζει την πρωτιά στο Grand Prix και καταβρέχει τον Πούτιν με σαμπάνια Facebook Twitter

Στα highlights από την απονομή το αστειότερο ίσως στιγμιότυπο, ήταν αυτό με τους πανηγυρισμούς του Λουις Χάμιλτον ο οποίος άνοιξε σαμπάνια στο πόντιουμ αλλά καθώς την κουνούσε, κατέβρεξε και τον ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν. Ο Πούτιν κατεγράφη στο βίντεο να απομακρύνεται κακήν κακώς από το βάθρο με τη βοήθεια των αντρών της ασφάλειάς του.

Ο Xάμιλτον πανηγυρίζει την πρωτιά στο Grand Prix και καταβρέχει τον Πούτιν με σαμπάνια Facebook Twitter

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

2 σχόλια