Νέο αγωνιστικό όχημα από την Prom Racing του ΕΜΠ

Νέο αγωνιστικό όχημα από την Prom Racing του ΕΜΠ Facebook Twitter
0

Μετά την πρώτη της εμφάνιση το 2011, η ομάδα Prom Racing Formula Student του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου εξελίχθηκε στα χρόνια που μεσολάβησαν και σήμερα ολοκληρώνει την κατασκευή του δεύτερου μονοθέσιού της, ενώ ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε επερχόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες, σε συνεργασία με τη Bosch Ελλάδας, που είναι και ο μεγάλος χορηγός της ομάδας.

Η Prom Racing αποτελείται από φοιτητές του ΕΜΠ με πάθος στην εφαρμοσμένη μηχανική-μηχανολογία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που η ομάδα συμμετείχε με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στη κατηγορία Class 1. Οι θέσεις κατάταξης που πέτυχε ήταν από τις καλύτερες για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην ιστορία του θεσμού: 32η θέση γενικής στις 50 συμμετοχές στον διαγωνισμό Formula Student Italy, 25η θέση στις 28 συμμετοχές στον διαγωνισμό Formula Student Hungary και 1η θέση στην επιμέρους κατηγορία κόστους και κατασκευής στο διαγωνισμό Formula Student Hungary. Η επόμενη διετία 2012-2014 χαρακτηρίζεται ως μεταβατική περίοδος, λόγω του ότι παλιά μέλη αποχώρησαν ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους αλλά και λόγω της έλλειψης κάποιου χορηγού.

Αντιθέτως το 2015 ξεκίνησε αισιόδοξα για την Prom Racing, που έχοντας πλέον την οικονομική υποστήριξη της Bosch μπορεί πλέον να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δεύτερου μονοθέσιού της, θέτοντας ψηλά τον πήχη για ανταγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις. Η ομάδα Prom Racing powered by Bosch θα συμμετέχει στους αγώνες στο Hockenheim της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2016. Η συνεργασία της Prom Racing Formula Student του ΕΜΠ και της Bosch Eλλάδας έχει ως απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση περισσότερων διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ η Bosch φιλοδοξεί μέσω αυτού του εγχειρήματος να στηρίξει την ανάπτυξη της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και την εξάσκηση των φοιτητών στο τομέα της μηχανικής και μηχανολογίας, μια επένδυση για το μέλλον των Ελλήνων μηχανικών.

www.promracingteam.com

www.facebook.com/prom.racing

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM