Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα ο Σταύρος Κοντονής

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα ο Σταύρος Κοντονής Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας, και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής ώστε να ενημερώσει τον κο Προκόπη Παυλόπουλο για θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του. Η συνάντηση έρχεται έπειτα από μια εβδομάδα έντονων εξελίξεων αναφορικά με το πολυσυζητημένο αθλητικό νομοσχέδιο.

Μόλις χθες, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, αυτή τη φορά κατ'άρθρο,στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα κρίσιμα άρθρα που σχετίζονται με την ΕΠΟ και την λειτουργία της. Ο Σταύρος Κοντονής προχώρησε σε υποχωρήσεις ύστερα από την επίπληξη της ΟΥΕΦΑ και οι επίμαχες διατάξεις που αφορούν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και την επιλογή των αθλητικών δικαστών για τις πειθαρχικές υποθέσεις της Σούπερ Λιγκ ρυθμίστηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να συμπλέουν με τις διατάξεις της ομοσπονδίας.

Ο κίνδυνος Grexit φαίνεται να έχει απομακρυνθεί οριστικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, τον τελευταίο λόγο έχει η διεθνής οργάνωση η οποία, αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται να παραλάβει μεταφρασμένο το νομοσχέδιο από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Παρόλα αυτά, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξη με τον κύριο Κοντονή να δηλώνει πως «το λόγο έχουν πια η UEFA Και η FIFA».

Τα άρθα 5 και 15 ήταν εκείνα που είχαν οδηγήσει τις συζητήσεις της Ελλάδας με την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ σε αδιέξοδο μέχρι πριν λίγο καιρό καθώς οι αρμόδιες οργανώσεις θεωρούσαν ότι αντιτίθενται στο καταστατικό τους.


Για το λόγο αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού προχώρησε σε αλλαγές διατύπωσης για τις υποθέσεις της ΕΠΟ και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή στη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία.

246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου που προτείνει αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση των φαινομένων της βίας στα ελληνικά γήπεδα ενώ όχι ψήφισαν μόλις 33 βουλευτές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ