Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman

Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman Facebook Twitter
0
Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman Facebook Twitter

Ο Γιάννης Χατζήμπεης, Παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου, είναι από την περασμένη Κυριακή ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman.

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman της Φρανκφούρτης, όπου συμμετείχε, κάλυψε διαδοχικά 3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου.

Τερμάτισε εξαντλημένος, μετά από 13 ώρες και 46 λεπτά αγώνα, ενώ έτρεξε τα τελευταία 200 μέτρα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά, συγκινημένος και επευφημούμενος από χιλιάδες κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί Έλληνες της Γερμανίας.

Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman Facebook Twitter


Ο αγώνας, που ξεκίνησε στις 7 το πρωί, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός για τους 3000 και πλέον αθλητές από 60 χώρες που έλαβαν μέρος. Πραγματοποιήθηκε κάτω από πολλή ζέστη και υγρασία, ωστόσο ο Γιάννης είχε να ξεπεράσει, πέρα από τις απαιτήσεις του ίδιου του αγώνα, επιπλέον δυσκολίες λόγω της αναπηρίας στο αριστερό του χέρι.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να ολοκληρώσει την κολύμβηση σε 1 ώρα και 13 λεπτά, και ξεκίνησε την ποδηλασία καλύπτοντας τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Έφτασε εξαντλημένος στο τέλος των 180 χιλιoμέτρων ποδηλασίας και ξεκίνησε το μαραθώνιο τρέξιμο 23 λεπτά αργότερα. Ολοκλήρωσε το μαραθώνιο σε περίπου 5 ώρες και τερμάτισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα. 


Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε για τους σκοπούς του Non Violence Project Greece, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, μαθητών και αθλητών στο να επιλύουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους.

Η προσπάθεια χρηματοδότησης του έργου γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding www.giveandfund.com και συνεχίζεται, με τη στήριξη των Holmes Place. Αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε, ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/NVP-Ironman-Giannis

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM