Ευνοϊκή κλήρωση για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

Ευνοϊκή κλήρωση για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Facebook Twitter
0

Ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση της Εθνικής για την προκριματική φάση του Euro 2016, αφού η κληρωτίδα σήμερα έβγαλε στο δρόμο μας την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία, τη Βόρειο Ιρλανδία και τις Νήσους Φαρόε.

Από κάθε όμιλο περνούν οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ την 24άδα συμπληρώνουν η διοργανώτρια Γαλλία, η καλύτερη 3η των ομίλων και τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ μεταξύ των υπόλοιπων 3ων.

Ο προπονητής της ομάδας Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Οπως και τις προηγούμενες φορές δεν πρόκειται να μιλήσω ούτε για εύκολη, ούτε για δύσκολη κλήρωση. Η Ελλάδα ήταν για άλλη μια φορά στο γκρουπ των ισχυρών, αλλά και αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Τα πάντα φαίνονται μέσα στο γήπεδο στους αγώνες, όπου πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Δεν έχει καμία σημασία ότι θα παίξουμε και πάλι με τη Ρουμανία, την οποία αντιμετωπίσαμε στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αυτοί θα είναι διαφορετικοί αγώνες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Ρουμανία. Και οι άλλες ομάδες που είναι στον όμιλο είναι επικίνδυνες και τις σεβόμαστε απόλυτα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, δήλωσε με τη σειρά του: «Μετά την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ελπίζουμε ότι και το 2016 θα κατορθώσουμε να βρεθούμε στα τελικά της Γαλλίας. Δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία σχολιασμού της κλήρωσης, αφού αυτό που μετράει είναι η παρουσία και απόδοση των παικτών στους αγωνιστικούς χώρους. Τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτιμώ ότι μπορούν να τα καταφέρουν και πάλι, μοιράζοντας χαρά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους ευρισκόμενοι στα τελικά μια μεγάλης διοργάνωσης».

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος

Ολλανδία

Τσεχία

Τουρκία

Λετονία

Ισλανδία

Καζαχστάν

2ος όμιλος

Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Βέλγιο

Ισραήλ

Ουαλία

Κύπρος

Ανδόρα

3ος όμιλος

Ισπανία

Ουκρανία

Σλοβακία

Λευκορωσία

ΠΓΔΜ

Λουξεμβούργο

4ος όμιλος

Γερμανία

Ιρλανδία

Πολωνία

Σκωτία

Γεωργία

Γιβραλτάρ

5ος όμιλος

Αγγλία

Ελβετία

Σλοβενία

Εσθονία

Λιθουανία

Σαν Μαρίνο

6ος όμιλος

Ελλάδα

Ουγγαρία

Ρουμανία

Φινλανδία

Βόρειος Ιρλανδία

Νήσοι Φαρόε

7ος όμιλος

Ρωσία

Σουηδία

Αυστρία

Μαυροβούνιο

Μολδαβία

Λίχτενσταϊν

8ος όμιλος

Ιταλία

Κροατία

Νορβηγία

Βουλγαρία

Αζερμπαϊτζάν

Μάλτα

9ος όμιλος

Πορτογαλία

Δανία

Σερβία

Αρμενία

Αλβανία

*Γαλλία

* Η Γαλλία συμμετέχει στον 9ο όμιλο άνευ συναγωνισμού

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM