Σεισμός

Πέθανε ο θρυλικός σπρίντερ της Ιταλίας

Πέθανε ο θρυλικός σπρίντερ της Ιταλίας Facebook Twitter
0

Ένας εμβληματικός σπρίντερ, μία προσωπικότητα που κυριάρχησε στον στίβο από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο Πιέτρο Μενέα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 60 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ο Πιέτρο Μενέα άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ρώμης, βυθίζοντας στο πένθος την Ιταλία, αλλά και τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Χρυσός Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα, στη Μόσχα το 1980, και χάλκινος στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, ο Μενέα έμεινε στην ιστορία για το απίστευτο ρεκόρ των 19.72 που σημείωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 1979, στο Μεξικό. Η επίδοσή του ήταν παγκόσμιο ρεκόρ και κράτησε 17 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 1996, όταν καταρρίφθηκε από τον θρυλικό Μάικλ Τζόνσον.

To ρεκόρ του Μενέα "έσπασε" ο Τζόνσον μετά από 17 χρόνια

Ο επόμενος λευκός σπρίντερ, μετά τον Μενέα, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200 μέτρων, ήταν ο Κώστας Κεντέρης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Τζοβάνι Μαλάγκο, η σορός του Μενέα θα εκτεθεί σε προσκύνημα, ενώ αναμένεται να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στον επικείμενο αγώνα της Ιταλίας με τη Βραζιλία.

0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ