O Θανάσης Κοκκινάκης νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ και τον «γκρέμισε» από το Νο 1

O Θανάσης Κοκκινάκης νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ και τον «γκρέμισε» από το Νο 1 Facebook Twitter
EPA/RHONA WISE
0

Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε την έκπληξη και νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο πλαίσιο του β' γύρου για το Miami Open.

Ο 21χρονος ομογενής τενίστας από την Αυστραλία, ο οποίος είναι Νο 175 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Ελβετού με 3-6, 6-3, 7-6 (4) και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, την ώρα που ο Φέντερερ γνώρισε την δεύτερη ήττα του μέσα σε έξι ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί αυτή από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στον τελικό του Indian Wells.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την εξέλιξη αυτή, ο 36χρονος Φέντερερ θα «πέσει» από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και στην κορυφή θα «σκαρφαλώσει» ο Ραφαέλ Ναδάλ, μολονότι ο Ισπανός δεν αγωνίζεται στο τουρνουά του Μαϊάμι.

O Θανάσης Κοκκινάκης νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ και τον «γκρέμισε» από το Νο 1 Facebook Twitter
EPA/RHONA WISE

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά την ήττα του από τον Κοκκινάκη, ο Φέντερερ δήλωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στα προσεχή χωμάτινα τουρνουά της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ρολάν Γκαρός.

 

«Αποφάσισα να μην παίξω», τόνισε χαρακτηριστικά για την απόφασή του ο πολύπειρος Ελβετός, ο οποίος ακολουθεί το περυσινό παράδειγμά του, όταν απείχε για δύο μήνες μετά το Open του Μαϊάμι, προτού επιστρέψει στη συνέχεια και κατακτήσει τον τίτλο στο Γουίμπλεντον.

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM