Ο Πετρούνιας ως πρώτος στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Πετρούνιας ως πρώτος στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Facebook Twitter
0

Στην αγωνιστική πρεμιέρα του στο 2018, ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει τη συγκλονιστική πορεία του 2017 και ήδη πέρασε πρώτος στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, που ξεκίνησε σήμερα στο Μπακού, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης πέρασε ως 1ος από τον προκριματικό των κρίκων στον τελικό του Σαββάτου, με 15,400 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,400, βαθμός εκτέλεσης: 9,000) και παρ' όλο που κατά την έξοδο έκανε ένα βηματάκι πίσω.

Στον τελικό του αγωνίσματος προκρίθηκε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ως 4ος με 14,633 βαθμούς, στην πρώτη παρουσίαση του καινούργιου προγράμματός του.


Η οκτάδα των φιναλίστ των κρίκων κατά σειρά πρόκρισης:


1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,400 β.
2. Σινγκιού Λαν (Κίνα) 14,966 β.
3. Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14,900 β.
4. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 14,633 β.
5. Καζούμα Κάγια (Ιαπωνία) 14,433 β.
6. Φούγια Μαένο (Ιαπωνία) 13,933 β.
7. Κάσιμιρ Σμιντ (Ολλανδία) 13,866 β.
8. Ιλία Γιάκαουλεου (Λευκορωσία) 13,800 β.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν σήμερα στους προκριματικούς, δεν κατάφεραν να προκριθούν σε τελικούς οργάνους. Στο δίζυγο ο Γιώργος Χατζηευσταθίου κατετάγη 14ος με 13,400 β. και ο Νίκος Ηλιόπουλος 15ος με 13,366 β. σε σύνολο 26 αθλητών. Στις ασκήσεις εδάφους ο Αντώνης Τανταλίδης τερμάτισε 19ος με 13,133 βαθμούς, σε σύνολο 32 αθλητών.


Η πρωτοεμφανιζόμενη στην κατηγορία γυναικών Εβελίνα Μάγια, η οποία σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει τα 16 της χρόνια, συγκέντρωσε 10,966 βαθμούς στους ασύμμετρους ζυγούς και πήρε την 11η θέση μεταξύ 13 αθλητριών.

Οι προκριματικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μπακού ολοκληρώνονται αύριο (16/03) με τη διεξαγωγή των υπόλοιπων πέντε οργάνων, οι τελικοί των οποίων είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (18/03).

Από ελληνικής πλευράς, στην κατηγορία ανδρών θα αγωνιστούν οι Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο και οι Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο, ενώ στις γυναίκες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους η Ιωάννα Ξουλόγη και η Εβελίνα Μάγια, τόσο στη δοκό ισορροπίας όσο και στις ασκήσεις εδάφους.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2029, εξετάζει τη διεύρυνση των ομάδων και νέα μορφή προκριματικών αγώνων, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πριν το τουρνουά
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Αθλητισμός / Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανεβάζοντας κατά κόρυφα την απόδοσή της στην επίθεση και παίζοντας πιεστική άμυνα, η Ελλάδα γυρίζει από το -10 του πρώτους μέρους (40-30) για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, την οποία θα συναντήσει ξανά στην πρεμιέρα του EuroBasket
LIFO NEWSROOM
Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αθλητισμός / Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα υποδεχθεί τη Λετονία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM