Ο γιος του Ιβάν Σαββίδη επιτίθεται στον Μητσοτάκη: «Υποκριτικό να ρίχνει τις ευθύνες στον πατέρα μου»

Ο γιος του Ιβάν Σαββίδη επιτίθεται στον Μητσοτάκη: «Υποκριτικό να ρίχνει τις ευθύνες στον πατέρα μου» Facebook Twitter
3

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε μέσω Instagram ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος Σαββίδης.

Ο γιος του προέδρου του ΠΑΟΚ, ανάρτησε στον λογαριασμό του μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με κασκόλ του Ολυμπιακού και τον εγκαλεί για διαφορετική στάση στα «σημεία και τέρατα» που έχουν συμβεί στον χώρο του ποδοσφαίρου, την τελευταία πενταετία.

Ο Γιώργος Σαββίδης χαρακτηρίζει «ανεύθυνο και υποκριτικό» που ο αρχηγός της ΝΔ επιρρίπτει ευθύνες για τα δεινά του ποδοσφαίρου στον Ιβάν Σαββίδη και κάνει λόγο για συγγενικές σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με μεγαλοπαράγοντα.

Γιατί αντιδρά ο Γιώργος Σαββίδης

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη και τη φερόμενη ρωσική επιρροή στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση θα πρέπει να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για αθέμιτες συμφωνίες με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

«Νομίζω ότι σχετικά με τον κ. Σαββίδη, ρωτάτε το λάθος άτομο. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα για τον κ. Σαββίδη. Επειδή ήταν και εξακολουθεί να είναι σε κάποιο βαθμό πολύ κοντά μαζί του. Αυτό που εννοώ είναι ότι υπήρχε μια πολύ βολική συμφωνία μεταξύ του κ. Σαββίδη και του κ. Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τον κ. Σαββίδη, διαγράφοντας κάποια πρόστιμα που είχαν συσσωρευθεί σε μία από τις εταιρίες τσιγάρων του και ως αντάλλαγμα ο κ. Σαββίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση».

Κάνοντας λόγο για μια «νέα γενιά ολιγαρχών» που, όπως είπε, είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως το πρόσφατο περιστατικό με τον κ. Σαββίδη αποτελεί ντροπή για τη χώρα διεθνώς και τόνισε την ανάγκη για τη θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας. Μάλιστα, υποστήριξε πως οι μοντέρνες δημοκρατίες σήμερα δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κίνδυνο ενός πραξικοπήματος, όσο από τη διάβρωση των θεσμικών θεμελίων που αποτελούν τον πυρήνα τους.

«Και είναι καθήκον μου, αν μη τι άλλο, αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το τι συμβαίνει στην οικονομία, να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει μια αποτυχημένη χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τους θεσμούς της».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη:

Κύριε Μητσοτάκη, είναι πολύ εύκολο αλλά συνάμα υποκριτικό και ανεύθυνο να επιρρίπτετε ευθύνες για τα δεινά του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στον χώρο του αθλητισμού.

Στον άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή επιθυμούσε την κάθαρση και έκανε τόσες κινήσεις για αυτό.

Την τελευταία πενταετία έχουν συμβεί «σημεία και τέρατα» στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά εκεί δεν σας είδα να τα αντιμετωπίζετε με το ίδιο θάρρος και σθένος.

Μήπως, ανασταλτικός παράγοντας είναι οι ιδιαίτερες και συγγενικές σχέσεις που έχετε με μεγαλοπαράγοντα;

«Θα ήταν πολύ ωραίο στο παραμύθι να φταίει η οικογένειά μου για όλα. Ξέρω ότι ότι σας βολεύει αλλά πιστέψτε με, ο κόσμος και γενικά ο κόσμος της Βόρειας Ελλάδας έχει καταλάβει τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται».

K. Mitsotaki einai polu eukolo alla synama ypokritiko kai aneythyno na epiriptete euthynes gia ta deina tou dusmoirou Ellinikou Podosfairou se enan anthrwpo o opoios exei ependysei ekatommyria eurw ston xwro tou athlitismou.Ston anthrwpo pou apo tn prwti stigmi epithymouse tn katharsi kai ekane toses kiniseis gia auto. Tn teleutaia 5etia exoun symvei shmeia kai terata st xwro tou Podosfairou alla ekei dn sas eida na ta antimetwpizete me to idio tharros kai sthenos..mhpws anastaltikos paragontas einai oi idaiteres kai syggenikes sxeseis p exete me megaloparagonta?Tha htan polu wraio st paramythi na ftaiei h Oikogeneia mou gia ola...kserw oti sas voleuei alla pistepste me o kosmos kai genika o kosmos ts V.Elladas exei katalavei t politika paixnidia paizontai. P.s Sas parakalw na mou episimanete tis opoies antidraseis-anakoinwseis sas sta peristatika pou apeikonizontai stn photo... P.s 2 Paratirw stn Ellada luthikan ola ta provlimata ws dia mageias...to monadiko provlima h oikogeneia mou! P.s 3 Akousa kati gia "mises"Sygnwmes...Ntropi sas na kapileueste kai AYTO! P.s 4 Eimaste Pontioi kai oxi ksenoi,Eimaste Ellines kai oxi filoksenoumenoi..auti einai h Ellada pou oramatizeste??

A post shared by @ georgiss.s on

Υστερόγραφο: Σας παρακαλώ να μου επισημάνετε τις όποιες αντιδράσεις-ανακοινώσεις σας στα περιστατικά που απεικονίζονται στη φωτό

Υστερόγραφο 2: Παρατηρώ ότι στην Ελλάδα λύθηκαν όλα τα προβλήματα ως διά μαγείας. Το μοναδικό πρόβλημα (παραμένει) η οικογένειά μου!

Υστερόγραφο 3: Άκουσα κάτι για μισές συγνώμες. Ντροπή σας να καπηλεύεστε και αυτό!

Υστερόγραφο 4: «Είμαστε Πόντιοι και όχι ξένοι. Είμαστε Έλληνες και όχι φιλοξενούμενοι. Αυτοί είναι η Ελλάδα που οραματίζεστε;».

Αθλητισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Έλα τώρα με την πιπίλα ότι έχει ρίξει χρήματα στο ποδόσφαιρο, ξέρουμε όλοι πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους επιχειρηματίες ρίχνουν χρήματα στο ποδόσφαιρο. Λες κι οι υπόλοιποι δεν έχουν ρίξει χρήματα στο ποδόσφαιρο, κι αυτό αυτόματα τους δίνει το δικαίωμα να μπουκάρουν με περίστροφο σε ένα χώρο που ούτε καν οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να οπλοφορούν και να απειλούν συντελεστές για το αποτέλεσμα που θέλουν.
Πρώτα να μάθει να γράφει με Ελληνικoύς χαρακτήρες, 2ον να βλεπει τα πράματα όπως είναι και οχι με παρωπίδες και 3ον να μήν πετάει φούμαρα τύπου "βάλατε στο μάτι την οικογενειά μου " . Δυστυχώς πρέπει να καταλάβει ότι ο πατέρας του εκανε ενα πάρα πολύ σοβαρό παράπτωμα με απρόβλεπτες συνέπειες οχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την Χώρα και θα πρέπει να ζητάει συγνώμη από όλους τούς Ελληνες όχι να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιτιθέμενος μάλιστα και στον αρχηγό της αξ.αντιπολίτευσης της χώρας. Οσο για την ομάδα που υποστηρίζει οτι την αγαπάει με αυτά που εγιναν καταστράφηκε εντελώς και αυτό είναι μεγάλο κρίμα ,για την καταστροφή αυτή δεν φταίει ουτε ο Μητσοτάκης , ουτε κανένας άλλος φταίει μόνο ο αξιότιμος κ. Ιβαν.