Έρχεται παρέμβαση- βόμβα μετά τα έκτροπα στην Τούμπα με το όπλο του Σαββίδη

Έρχεται παρέμβαση- βόμβα μετά τα έκτροπα στην Τούμπα με το όπλο του Σαββίδη Facebook Twitter
8

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα και τις εικόνες ντροπής με τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας το περίστροφο στη ζώνη του.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναμένεται να αναλάβει δράση άμεσα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμη κι αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος.

Η δήλωση Βασιλειάδη:

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εικόνες οπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στο 90' ήταν η αφορμή για να διακοπεί το παιχνίδι και να ακολουθήσουν οι εικόνες που εξευτελίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο παρατηρητής του αγώνα ανέφερε πως η διακοπή του ντέρμπι είναι οριστική, ενώ φέρεται πως η ΑΕΚ δεν κατέβηκε να συνεχίσει το παιχνίδι, μετά την πρόθεση του ρέφερι να κατακυρώσει σαν γκολ την επίμαχη φάση του 90ου.

Διαφορετική εκδοχή για τη διακοπή του ντέρμπι της Τούμπας δίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ, με τοποθέτησή της.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ενωσης, ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Τονίζουν παράλληλα πως, ό,τι και να γραφεί τελικά στο φύλλο αγώνα, την τελική απόφαση για την τύχη του ματς θα πάρει η αθλητική δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει την υπέρ της κατακύρωση του ντέρμπι.

Λίγο νωρίτερα, από την Ενωση διέρρεαν ότι «εμείς μπάλα με όπλα δεν παίζουμε», κάνοντας ευθεία αναφορά σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Σαββίδη να φέρει όπλο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Σύμφωνα με την ΑΕΚ, ο Ιβάν Σαββίδης κατά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας είπε απευθυνόμενος στον διαιτητή, Γιώργο Κομίνη: "Είσαι νεκρός".

Επίσης η ΑΕΚ κατήγγειλε για οπλοφορία τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:


"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας".

Αυτά έγραψε ο Κομίνης στο φύλλο αγώνα

Στη δημοσιότητα έρχεται το περιεχόμενο από το φύλλο αγώνα του χθεσινού αγώνα στην Τούμπα.

Αργά τη νύχτα ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης και οι βοηθοί του αποχώρησαν από το γήπεδο της Τούμπας με τους ανθρώπους των δύο ομάδων να τον περιμένουν υπομονετικά έξω από το γραφείο του, προκειμένου να πληροφορηθούν όλα όσα είχε γράψει νωρίτερα στο φύλλο αγώνα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Nova ο Έλληνας διαιτητής, μεταξύ άλλων αναφέρει:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: "Έχεις τελειώσει". "Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα".

4) "Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ".

Σε ότι αφορά στο σκορ ο Γιώργος Κομίνης έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι μετά από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά τον... πρόλαβε η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη και τη στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν 1-0.

Αθλητισμός
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM