Με «καυτό» Ρίβερς ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο της Αρμάνι

Με «καυτό» Ρίβερς ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο της Αρμάνι Facebook Twitter
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI
0

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε με 80-72 της Αρμάνι Μιλάνο, για την 12η αγωνιστική της Euroleague, υποχρεώνοντας τους Ιταλούς στην 9η ήττα τους.

Το «κάστρο» του ΟΑΚΑ δεν πέφτει... Με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφές -ως συνήθως- στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» κράτησαν το αήττητο της έδρας τους, επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα και διεύρυναν σε 8-4 το ρεκόρ τους.

Η «βροχή» τριπόντων του Παναθηναϊκού (15/28) παρέσυρε την Αρμάνι, που ήταν ανταγωνιστική μέχρι το 25΄, όταν και είδε τον οξύθυμο Τζόρνταν Θίοντορ να αποβάλλεται από το παρκέ με τεχνική ποινή (είχαν προηγηθεί αψιμαχίες του Αμερικανού με Σίνγκλετον και Καλάθη).

Πρωταγωνιστής των «πράσινων» ο μετρ των τρίποντων, Κέι Σι Ρίβερς, με 20 πόντους (6/9τρ.), ενώ εξαιρετική παρουσία είχαν οι Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους (3/4τρ.) και Τζέιμς Γκιστ 11.

Ωστόσο, η επιτυχία του Παναθηναϊκού επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη (9π., 12 ασίστ) στον δεξί ώμο (σ.σ. χτύπησε 1.17΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου και δεν επέστρεψε στο παρκέ, ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα διεκομίσθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις).

Πριν το τζάμπολ ο ομογενής γκαρντ παρέλαβε δια χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη το βραβείο του MVP της Euroleague, για το μήνα Νοέμβριο. Από την ιταλική ομάδα, ξεχώρισε ο Μίτσοφ με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72

Με τον Αντετοκούνμπο να προσφέρει «ζωντάνια» στην άμυνα του Παναθηναϊκού και τον Λοτζέσκι σε ρόλο εκτελεστή, ο Παναθηναϊκός έγραψε γρήγορα το 8-2 στο φωτεινό πίνακα. Επειδή όμως ένας... Αντετοκούνμπο δεν φέρνει την αμυντική... άνοιξη, οι «πράσινοι» παρουσίασαν πολλά κενά στις «αλληλοκαλύψεις», η Αρμάνι «χτύπησε» με τους Μίτσοφ και Ταρτσέφσκι μέσα στη ρακέτα και με επιμέρους σκορ 2-13 ξέφυγε στο 7΄ με 10-15, ενώ μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (14-23, +9).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο, αλλά η Αρμάνι είχε τις λύσεις κοντά στο καλάθι (Γκουντάιτις) και την περιφέρεια (Τζέρελς, Γκάουντλοκ) και στο 15΄ βρέθηκε για πρώτη φορά στο +13 (24-37).

Ωστόσο, με τον Παππά να δίνει το έναυσμα από τα 6.75 και τον Ρίβερς να ευστοχεί σε τρία «κολλητά» τρίποντα, οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο 19΄ στο -3 (38-41). Ο Παππάς με ½ βολές έγραψε το 39-41, αλλά ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια χωρίς κάποια μεταβολή στο σκορ...

Με τον Γκιστ να δίνει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση (5 σερί πόντοι, 1τρ.) και τον Λοτζέσκι να παίρνει τη σκυτάλη του σκοραρίσματος ο Παναθηναϊκός έτρεξε με το... καλημέρα της τρίτης περιόδου επιμέρους σκορ 10-2 και πέτυχε την ανατροπή (49-43 στο 22΄). Δύο σερί τρίποντα δια χειρός Θίοντορ και Καλνιέτις έφεραν την Αρμάνι και πάλι σε απειλητική θέση (51-51), αλλά μέχρι εκεί...

Στο 25΄ ο Θίοντορ πήρε τεχνική ποινή για «θέατρο» πάνω στον Λοτζέσκι και οι διαιτητές τον απέβαλαν από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχαν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο οι... εντάσεις με Σίνγκλετον και Καλάθη. Με τους Ιταλούς να έχουν επηρεαστεί και τον Παναθηναϊκό να έχει διάρκεια στην άμυνα του, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους «πράσινους», που έκλεισαν την περίοδο στο +7 (64-57).

Με έμφαση στην άμυνα και τους Ρίβερς, Γκάμπριελ και Λοτζέσκι να εκτελούν από τα 6.75, οι «πράσινοι» ξέφυγαν στο 36΄ με 77-64 και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία του υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρόκα (Ιταλία), Κορτές (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (2), Ρίβερς 20 (6), Παππάς 8 (1), Γκιστ 11 (7 ριμπάουντ), Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 5 (1), Όγκαστ, Λοτζέσκι 14 (3), Καλάθης 9 (12 ασίστ), Αντετοκούνμπο 3.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Γκάουντλοκ 7 (1/5 τρίποντα), Μίτσοφ 13, Καλνιέτις 7 (1), Ταρτσέφσκ 9, Τσιντσαρίνι 7, Εμπαγιέ 2, Θίοντορ 9 (1), Τζέφερσον 2, Μπερτάνς, Τζέρελς 5 (1), Γκουντάιτις 11.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ