Ελληνική βραδιά στο ΝΒΑ: Παραδοσιακοί χοροί και τσολιάδες προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ελληνική βραδιά στο ΝΒΑ: Παραδοσιακοί χοροί και τσολιάδες προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
0

O Γιάννης Αντετοκούνμπο, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην «ελληνική βραδιά» της Βοστώνης, όπου οι Μπακς γνώρισαν την ήττα με 111-100 από τους Σέλτικς.

Περισσότεροι από 2.000 ομογενείς, ντυμένοι τσολιάδες, κρατώντας ελληνικές σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό μας ύμνο στη Βοστώνη, αποθέωσαν τον 22χρονο σούπερ σταρ. Και εκείνος τους αποζημίωσε σημειώνοντας 40 πόντους (12/14 βολές,14/23 δίποντα), ενώ μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε 4 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής. Από τους νικητές, κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Κάιρι Ίρβινγκ, που σημείωσε 32 πόντους.



«Ήταν κάτι απίστευτο. Ήρθαν περίπου δύο χιλιάδες Έλληνες στο γήπεδο, παιδιά, γονείς, μεγάλοι άνθρωποι. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση. Το να βλέπεις μικρά παιδιά να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο με συγκίνησε. Είναι μεγάλη υπερηφάνεια για τη χώρα μας και τους ευχαριστώ όλους», τόνισε ο Giannis και συμπλήρωσε: «Το να βλέπω την ελληνική σημαία με κάνει να παίζω πιο δυνατά για τη χώρα μου και την ομάδα μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το έκαναν στο Σακραμέντο, στο Κλίβελαντ, ξανά εδώ στη Βοστόνη και ξέρω πως θα ακολουθήσουν κι άλλα. Είναι διασκεδαστικό, νιώθεις σαν να παίζεις στην έδρα σου με τόσους Έλληνες στο πλευρό σου».


Λίγο αργότερα ο ίδιος πόσταρε στο Twitter το εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους 2.000 Έλληνες που ήρθαν στον αγώνα και υποστήριξαν εμένα και την ομάδα μου. Μέτρησα περίπου 15 ελληνικές σημαίες στο γήπεδο».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ