Έξι μήνες φυλακή, με αναστολή για τον Νικ Καλάθη

Έξι μήνες φυλακή, με αναστολή για τον Νικ Καλάθη Facebook Twitter
0

O Νικ Καλάθης προκάλεσε ατύχημα με το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών να τον τιμωρεί με ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού καταδικάστηκε για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή (δύο άτομα επέβαιναν στο αυτοκίνητο), ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της εγκατάλειψης σε τροχαίο που συνέβη στις 13 Νοεμβρίου του 2011.

Αν και τα θύματα δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο επειδή είναι κάτοικοι Νορβηγίας πλέον, ο ίδιος ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν εκεί, συνοδευόμενος από την αρραβωνιστιακιά του και τον υπεύθυνο ασφαλείας της «πράσινης» ΚΑΕ, Μιχάλη Γεωργαντή. Μάλιστα όταν τον αντιλήφθηκε το πλήθος άρχισε να φωτογραφίζεται μαζί τους και να υπογράφει αυτόγραφα.

Η δικηγόρος του Νικ Καλάθη, υποστήριξε στην ακροαματική διαδικασία ότι πρόκειται για «όλως ελαφρά σωματική βλάβη» και ζήτησε από το δικαστήριο τη μετατροπής της κατηγορίας. Το αίτημα απορρίφθηκε και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.

«Το 2011 ήταν παίκτης της ομάδας μας. Μου είπε ότι ενεπλάκη σε ατύχημα την επόμενη μέρα που τον είδα. Την προηγούμενη ήταν σε δεξίωση χορηγών, έμεινε μέχρι τις δυο το βράδυ και την επόμενη τον είδα γιατί έπαιζε αγώνα» ανέφερε στην κατάθεσή του ο Μιχάλης Γεωργαντής, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου που τον ρώτησε «καλά, έπαιζε αγώνα και ήταν σε δεξίωση την προηγούμενη μέρα;».

Η αρραβωνιστικιά του Νικ Καλάθη και μητέρα του παιδιού του, βρέθηκε στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει ως συνοδηγός του αυτοκινήτου. «Είχαμε πάει για φαγητό και πηγαίναμε σπίτι μας. Αρχίσαμε να επιβραδύνουμε φτάνοντας σε κόκκινο φανάρι, αλλά δεν προλάβαμε και χτυπήσαμε το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Όταν έγινε το ατύχημα δεν βγήκα από το αυτοκίνητο. Έβλεπα τι έλεγαν ο Νικ με τον οδηγό. Αυτοί βγήκαν από το αυτοκίνητο, αλλά δε μου φάνηκαν τραυματισμένοι».

Σε ερωτήσεις της έδρας για ποιο λόγο έφυγαν από τον τόπο του συμβάντος, εκείνη απάντησε «ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου φώναζε, εμείς δε μιλάμε ελληνικά και δεν καταλαβαίναμε τι μας έλεγαν».

Στην ερώτηση της προέδρου γιατί δεν περίμενε την αστυνομία, απάντησε: «Δεν καταλάβαμε ότι θα ερχόταν αστυνομία, ούτε καταλαβαίναμε γενικά τι έλεγε ο άλλος οδηγός. Ο Νικ μου είπε ότι αναγνώρισαν ποιος είναι και άρα δεν χρειάζεται να έρθει η αστυνομία».

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Καλάθη για τη σωματική βλάβη από αμέλεια και την απαλλαγή του από την κατηγορία της εγκατάλειψης των δύο θυμάτων. Η πρόταση του έγινε αποδεκτή και ο διεθνής μπασκετμπολίστας καταδικάστηκε με έξι μήνες και τριετή αναστολή.

Πηγή: sport24.gr

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ