16χρονη βγήκε πρώτη σε τουρνουά γκολφ στις ΗΠΑ αλλά δεν της έδωσαν το κύπελλο επειδή είναι κορίτσι

16χρονη βγήκε πρώτη σε τουρνουά γκολφ στις ΗΠΑ αλλά δεν της έδωσαν το κύπελλο επειδή είναι κορίτσι Facebook Twitter
0

Μία 16χρονη από τη Μασαχουσέτη που κατέκτησε την 1η θέση σε πολιτειακό τουρνουά γκολφ πριν από μερικές μέρες αλλά δεν της έδωσαν το τρόπαιο και της στέρησαν την ευκαιρία να συμμετάσχει στο εθνικό πρωτάθλημα γυμνασίων επειδή είναι κορίτσι.

Η Emily Nash κέρδισε το τουρνουά με τέσσερα χτυπήματα διαφορά από τον δεύτερο, αλλά οι διοργανωτές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την επιτυχία της εξαιτίας ενός κανονισμού της τοπικής σχολικής αθλητικής ένωσης (Massachusetts Interscholastic Athletic Association) που αναφέρει ρητά ότι τα κορίτσια μπορούν να συμμετάσχουν ως μέλη μιας ομάδας αλλά όχι να κερδίσουν ατομικές διακρίσεις.

«Απογοητεύτηκα αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κανόνες» δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Telegram & Gazette.

«Δεν νομίζω πως περίμεναν να συμβεί αυτό, επομένως δεν ήξεραν πως να το αντιμετωπίσουν. Κανείς μας δεν έχει θυμώσει με την Ένωση ή κάτι τέτοιο, αλλά απογοητεύτηκα λίγο».

Ο συγκεκριμένος κανονισμός επικρίθηκε από ειδικούς του αθλήματος και εθελοντές που συμμετείχαν στο τουρνουά. Ένας από αυτούς δήλωσε στην εφημερίδα ότι «ήταν καθαρή αδικία», την ώρα που ένας από τους δημοσιογράφους της Επαγγελματικής Ακαδημίας Γκολφ της Αμερικής τον χαρακτήρισε «απαίσιο».

«Έχουμε 2017. Αυτός ο κανονισμός μοιάζει να γράφτηκε το 1917» έγραψε ο TJ Auclair.

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM