Παγκόσμιο Γυμναστικής: Στον τελικό ο Λευτέρης Πετρούνιας

Παγκόσμιο Γυμναστικής: Στον τελικό ο Λευτέρης Πετρούνιας Facebook Twitter
0

«Αυλαία» σήμερα στο Μόντρεαλ για το 47ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε τις διαθέσεις του.

Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης μπήκε στον προκριματικό των κρίκων με τον αέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή και σε ένα πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30 απέσπασε 15,400 βαθμούς. Αυτό τον φέρνει μέχρι στιγμής στην 1η θέση του αγωνίσματος και ουσιαστικά του δίνει από τώρα την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια, αν και θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι τέσσερις όμιλοι των προκριματικών.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο βαθμός του Πετρούνια είναι ανάλογος ή και καλύτερος από εκείνους που είχε στους αντίστοιχους προκριματικούς των προηγούμενων φετινών αγώνων του, που ήταν 15,333 β. στο Παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, 15,366 β. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ και 15,450 β. στο πρόσφατο Τσάλεντζ Καπ του Παρισιού.

Στο ίδιο αγώνισμα των κρίκων, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, συγκέντρωσε 14,300 βαθμούς σε πρόγραμμα με συντελεστή 6,20, βαθμολογία που του αφήνει μικρά περιθώρια πρόκρισης.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM