ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Champions League: Ο Ολυμπιακός στον 4ο όμιλο με αντιπάλους την Γιουβέντους την Μπαρτσελόνα και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Champions League: Ο Ολυμπιακός στον 4ο όμιλο με αντιπάλους την Γιουβέντους την Μπαρτσελόνα και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας Facebook Twitter
0

Στο Μονακό έγινε πριν από λίγο η κλήρωση των ομίλων του Champions League 2017/18.

Ανάμεσα στις 32 ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που χρειάστηκε να περάσει δύο αντιπάλους, Παρτιζάν και Ριέκα για να βρεθεί στους ομίλους της δόξας και του χρήματος, για 18η φορά στην ιστορία του. 

Οι ερυθρόλευκοι έπεσαν σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, καθώς θα αντιμετωπίσουν τα μεγαθήρια Γιουβέντους Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

 

Όμιλος Α:

Μπενφίκα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βασιλεία

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Όμιλος Β:

Μπάγερν Μονάχου

Παρί Σεν Ζερμέν

Αντερλεχτ

Σέλτικ

Όμιλος C:

Τσέλσι

Ατλέτικο Μαδρίτης

Ρόμα

Καραμπάχ

Όμιλος D:

Γιουβέντους

Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Όμιλος Ε:

Σπαρτάκ Μόσχας

Σεβίλλη

Λίβερπουλ

Μάριμπορ

Όμιλος F:

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Μάντσεστερ Σίτι

Νάπολι

Φέγενορντ

Όμιλος G:

Μονακό

Πόρτο

Μπεσίκτας

Λειψία

Όμιλος Η:

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τότεναμ

ΑΠΟΕΛ

Στους ομίλους θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League, πέντε αγγλικές ομάδες: Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (κάτοχος Europa League) που επιστρέφουν στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και Τότεναμ, Μάνστεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, επίσης επέστρεψε, εξασφαλίζοντας χθες την πρόκριση. Πριν από δύο χρόνια (2015-2016), ήταν οι Ισπανοί με πέντε ομάδες στους ομίλους (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια και η Σεβίλλη ως κάτοχος του Europa League).

Από την διοργάνωση θα λείψει μετά από 19 διαδοχικές εμφανίσεις στους ομίλους, η Αρσεναλ, αλλά και εννέα πρωταθλήτριες Ευρώπης: Μίλαν (πέντε τρόπαια), Άγιαξ (τέσσερα),Ιντερ (δύο), Νόττιγχαμ Φόρεστ (δύο), Αμβούργο (ένα),Μαρσέιγ (ένα), Αστον Βίλλα (ένα), PSV Αιντχόφεν (ένα), Ερυθρός Αστέρας (ένα). Αντίθετα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά η Λειψία, μία «σταχτοπούτα» ηλικίας οκτώ ετών και η Καραμπάχ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πέντε φορές στη σειρά, μεταξύ 1956 και 1960. Την τρέχουσα σεζόν, θα επιδιώξει το τρίτο στη σειρά, μετά το Μιλάνο και το Κάρντιφ. Εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν μόνο δύο ομάδες που το κατάφεραν, από τη «γέννηση» του θεσμού: Αγιαξ (1971, 1972 και 1973) και Μπάγερν τα επόμενα τρία. Σπάζοντας στο Κάρντιφ την κατάρα της υπεράσπισης του τίτλου στο Champions League, κάτι είχε να συμβεί από τη Μίλαν το 1990 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τώρα μια άθικτη για 42 χρόνια πρόκληση.


Πάντως από το 2012-2013, όταν η Μπάγερν κατέκτησε πήρε το τρόπαιο ενάντια στην Ντόρτμουντ στο Wembley, δεν υπάρχει νικητής που να μην είναι από την Ισπανία.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ