Η σταρ του τένις Βένους Γουίλιαμς κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Η σταρ του τένις Βένους Γουίλιαμς κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας Facebook Twitter
0

Η χρυσή ολυμπιονίκης του τένις, Βένους Γουίλιαμς, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τον νόμο, καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας από την αστυνομία των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η Βένους στις 9 Ιουνίου είχε εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα, που προκάλεσε το θάνατο ενός 78χρονου. Το θύμα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά το περιστατικό, όπου και πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα εξαιτίας των τραυμάτων του.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φλόριντα επιβεβαίωσε στο BBC, πως ερευνούσαν τα αίτια της θανατηφόρου σύγκρουσης στην οποία εμπλέκεται η τενίστρια.

Ο Τζερόμ Μπάρσον, ο άντρας που έχασε την ζωή του, ταξίδευε μαζί με την γυναίκα του και διέσχιζαν μια διασταύρωση. Το αυτοκίνητο της Γουίλιαμς πέρασε τότε ξαφνικά από την διασταύρωση χωρίς προτεραιότητα και βρέθηκε μπροστά από το αυτοκίνητο του ζευγαριού με αποτέλεσμα την σύγκρουση. Η γυναίκα του θύματος που ήταν και η οδηγός του οχήματος, μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο αλλά επέζησε.

«(σ.σ. η Κα. Γουίλιαμς) Είναι υπαίτιος για παραβίαση του δικαιώματος διέλευσης (σ.σ. του άλλου αμαξιού)» αναφέρεται συγκεκριμένα στην έκθεση της αστυνομίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάλι με την ίδια έκθεση, δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών, αλκοόλ ή στοιχεία για χρήση κινητού τηλεφώνου από την επαγγελματία αθλήτρια.

Από την δική της πλευρά, η 37χρονη ολυμπιονίκης του τένις, είχε δηλώσει στην αστυνομία πως δεν είχε προσέξει το αυτοκίνητο του ζευγαριού και πως οδηγούσε αργά.

Ο δικηγόρος της Γουίλιαμς, Μάλκομ Γκάνιγκαμ, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο δίκτυο CNN: «Η Κα. Γουίλιαμς μπήκε στην διασταύρωση ενώ το φανάρι της ήταν πράσινο. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας εκτιμάται ότι η Γουίλιαμς είχε ταχύτητα 5 μίλια ανά ώρα, όταν συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο της κυρίας Μπάρσον.». Επίσης συμπλήρωσε, ότι η τενίστρια εκφράζει "τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια που έχασε ένα αγαπημένο της πρόσωπο.".

Την επόμενη εβδομάδα, η Γουίλιαμς είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί στο 20ο τουρνουά του Γουίμπλεντον στο Λονδίνο.

 

Με πληροφορίες από bbc.com και nydailynews.com

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ