Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
1

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η εκπληκτική σεζόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝBA.

Ο Έλληνας διεθνής αναδείχθηκε «Πιο Βελτιωμένος Παίκτης του NBA» για τη σεζόν 2016-2017, παίρνοντας σχεδόν τριπλάσιες ψήφους (428) από τους συνυποψηφίους του Νίκολα Γιόκιτς (Denver Nuggets) και Ρούντι Γκομπέρ (Utah Jazz).

O «Greek Freak» ολοκλήρωσε φέτος την χρόνια έχοντας μέσο όρο 22.9 πόντους (56.3% στα δίποντα, 27.2% στα τρίποντα, 77% στις βολές), 8.8 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 1.9 κοψίματα ανά 35.6 λεπτά συμμετοχής σε 80 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό των Μιλγουόκι Μπακς, ο 22χρονος All Star αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή διάκριση: ««Πρώτα απ΄ όλα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, διότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να πάρω αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ όλο το προπονητικό επιτελείο για την δουλειά που έκαναν για να με κάνουν καλύτερο, για να κάνουν την ομάδα καλύτερη και για την ώθηση που μου έδωσαν. Ευχαριστώ τους Έλληνες φιλάθλους και όλους τους οπαδούς των Μπακς για την απίστευτη υποστήριξη τους όλη την χρονιά. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, χωρίς την καθημερινή τους υποστήριξη δεν θα ήμουν εδώ. Ευχαριστώ το Θεό, σε Αυτόν οφείλω το που ήμουν και που βρίσκομαι τώρα. Σας υπόσχομαι πως θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, θα βελτιώνομαι κάθε μέρα για να βοηθήσω την ομάδα μου να κάνει σπουδαία πράγματα μέσα στο γήπεδο και να φέρουμε τον τίτλο στο Μιλγουόκι».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο «Greek Freak» αναδείχθηκε μέλος της δεύτερης καλύτερης αμυντικής πεντάδας της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς. Μαζί του οι  Τόνι Άλεν (Μέμφις Γκρίζλις), Ντάνι Γκριν (Σαν Αντόνιο Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), και Αντρε Ρόμπερσον (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ).

Ο συμπαίκτης του Γιάννη στους Μπακς, Μάλκολμ Μπρόγκντον αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς, ενώ το βραβείο του MVP πήρε ο φοβερός και τρομερός φέτος Ράσελ Ουέστμπρουκ των Θάντερ, αφήνοντας πίσω του τους Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς) και Κάουι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο Σπέρς).

Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ