Πρώτη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων η Στεφανίδη

Πρώτη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων η Στεφανίδη Facebook Twitter
0

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε και στη Λιλ, κατακτώντας την πρώτη θέση στο επί κοντώ και δίνοντας στην Ελλάδα έντεκα σημαντικούς βαθμούς, στη μάχη της για παραμονή στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εθνικών ομάδων.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.60μ., όπου από τις υπόλοιπες αθλήτριες είχε απομείνει μόνο η Λευκορωσίδα Ιρίνα Ζουκ.

Η Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη τα 4.60μ., αλλά στη συνέχεια «καθάρισε» με την πρώτη τα 4.70μ. και εξασφάλισε τη νίκη, ενώ μετά επιχείρησε χωρίς επιτυχία στα 4.82μ.

Από την άλλη, ο Λυκούργος Τσάκωνας δεν κατάφερε να πλησιάσει το 10.16 που σημείωσε στον χθεσινό προκριματικό των 100μ., αλλά ακόμη και με το 10.37 που σημείωσε κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση και να δώσει 8 πολύτιμους βαθμούς στην ελληνική ομάδα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Γρηγορία Κεραμιδά τερμάτισε έκτη με 11.60, ενώ ο Νίκος Σκαρβέλης έκανε πολύ καλή εμφάνιση στη σφαιροβολία και με την καλύτερη φετινή του επίδοση (19.73μ.) πήρε την έκτη θέση.

Απρόσμενα θετική ήταν η παρουσία της Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου στα 800μ., όπου κατετάγη έκτη με 2:04.60, ενώ αντίθετα η Ηλιάνα Κοροσίδου έμεινε δέκατη στη σφυροβολία με 62.63μ., όπως και η Αναστασία Μαρινάκου στα 3.000μ. (9:20.15).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ