Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήταν «καθαρή» η 16χρονη Γε;

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήταν «καθαρή» η 16χρονη Γε; Facebook Twitter
1

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά το θόρυβο που δημιούργησαν τα επιτεύγματα της Κινέζας κολυμβήτριας, άφησε υπονοούμενα πως η Σιγουέν Γε δεν έχει βρεθεί θετική σε απαγορευμένες ουσίες.

Η 16χρονη αθλήτρια, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα μικτή ατομική με παγκόσμιο ρεκόρ, κολύμπησε το τελευταίο 50άρι στο ελεύθερο πιο γρήγορα από τον Ράιαν Λόχτε, ο οποίος στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών.

Επιπλέον σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στους ημιτελικούς των 200μ. μικτή ατομική γυναικών, πετυχαίνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το εαν ο έλεγχος ντόπινγκ, στον οποίο υποβλήθηκε η Γε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, είναι θετικός ή αρνητικός, δήλωσε: «Θα σχολιάζαμε μόνο αν είχαμε κάποιο δυσμενές εύρημα. Δεν σχολιάζω, επομένως μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Οι πρώτοι πέντε αθλητές σε κάθε αγώνισμα υποβάλλονται σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τις συμμετοχές τους, καθώς και άλλοι δύο από την τελική κατάταξη.

Ο Άνταμς υποστήριξε: «Αυτοί είναι οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου, που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε ένα πολύ, πολύ δυνατό πρόγραμμα ελέγχων ντόπινγκ. Εάν υπάρχουν απατεώνες, θα τους πιάσουμε».

Η Κινέζα κολυμβήτρια διέψευσε τη φημολογία περί φαρμακοδιέγερσης, δηλώνοντας ότι οι αθλητές της χώρας της έχουν «καθαρά χέρια».

Ο επικεφαλής της καταπολέμησης του ντόπινγκ στην Κίνα, Γιανγκ Ζιξούε, δήλωσε με την σειρά του: «Τα μέλη της αποστολής μας έχουν περάσει πάνω από 100 ελέγχους για ντόπινγκ από τη μέρα που ήρθαμε στο Λονδίνο. Δεν είναι σωστό να ξεχωρίζουμε τους Κινέζους αθλητές όποτε έχουν καλά αποτελέσματα και να τους κατηγορούμε. Είναι καθαρή προκατάληψη. Εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τα 8 χρυσά του Φελπς στο Πεκίνο».

Τέλος ο πρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Κόλιν Μόινιχαν δήλωσε: «Ξέρουμε ότι η WADA έχει το πάνω χέρι όσον αφορά το ντόπινγκ, και η WADA την πέρασε ως καθαρή. Εκεί τελειώνει το ζήτημα. Ας δεχτούμε ότι υπάρχει μια καταπληκτική κολυμβήτρια στους Αγώνες, της οποίας το ταλέντο οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε».

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ εναντίον Κίνας για το κορίτσι που κολύμπησε πιο γρήγορα από τους άνδρες 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα κάνει βουτιά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα κάνει βουτιά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου

Μαζί με την δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας θα κολυμπήσουν ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο νομάρχης του Παρισιού - Άγνωστο αν θα βουτήξει μαζί τους και ο Εμανουέλ Μακρόν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κολύμπησε πιο γρήγορα απο τους άνδρες και το έκανε με πορτοκαλάδα και νεράκι... Ωραίοι αυτοί στην ΔΟΕ, μόλις μυρίστούν χρήμα και χορηγούς κάνουν τους... Κινέζους! Κατά τα άλλα ανέδοτος κατά της ντόπας στους ΟΑ... ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ απλά (και φυσικά και οι Αμερικανοί που φαίνεται μείναν πίσω στο τομέα της ντόπας τα τελευταία χρόνια)!ΥΓ Με την 15χρονη Λιθουανή που κέρδισε χθες το χρυσό και τις άφησε όλες 1 μέτρο πίσω θα ασχοληθεί κανέις ή το έκανε και αυτή με... μεταλλικό νεράκι;