Εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό: Συμπλοκές, δακρυγόνα και πετροπόλεμος πριν τον αγώνα - ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό: Συμπλοκές, δακρυγόνα και πετροπόλεμος πριν τον αγώνα - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
3

Μπορεί ο Βόλος να μετετράπη σε αστυνομοκρατούμενη πόλη για τον τελικό του Κυπέλου Ελλάδος στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο", αλλά εδώ και αρκετή ώρα τα επεισόδια και οι συμπλοκές είναι σε εξέλιξη.


Έντονη έξαναν από νωρίς  την παρουσία της στο λιμάνι, στην παραλία και στο κέντρο του Βόλου, φίλαθλοι της ΑΕΚ, που κατέφθαναν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με δικά τους μέσα.

Ο μεγάλος όγκος των οπαδών του ΠΑΟΚ έφτασε οργανωμένα στον Βόλο, μετά τις 4 το απόγευμα με περισσότερα από 85 ναυλωμένα λεωφορεία που έκαναν προσυγκέντρωση στην περιοχή των Μαλγάρων συνοδεία πάντα αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, αψιμαχίες μεταξύ αντίπαλων οπαδών έχουν καταγραφεί στην παραλία και το λιμάνι.

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές οπαδών επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και ναρκωτικά.

Πάνω από τον Βόλο πετά συνεχώς ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και εποπτεύει την περιοχή, ενώ περισσότερες από 25 διμοιρίες των ΜΑΤ είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του Βόλου, παράλληλα με πεζούς αστυνομικούς που κινούνται σε πάρα πολλά νευραλγικά σημεία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Τα πρώτα «παρατράγουδα» γύρω από το Πανθεσσαλικό ξεκίνησαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Μια μερίδα οπαδών της ΑΕΚ επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.

Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης για να τους αποτρέψουν ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό.

Παρόλο που η εστία της έντασης υπήρξε σε ένα συγκεκριμένο σημείο εκτός του γηπέδου, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα δακρυγόνα, με πολλούς φιλάθλους εντός του σταδίου (συμπεριλαμβανομένων και παιδιών) να προσπαθούν να προστατευτούν.

Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση στο Πανθεσσαλικό βρέθηκε και πάλι εκτός ελέγχου.

Την ώρα που η προσέλευση των φιλάθλων συνεχιζόταν, δυο οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στο ταρτάν και αυτό έφερε αντίδραση από την εξέδρα του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να μπουν κι από 'κει περίπου 15 άτομα.

Ακολούθησαν για κάποια δευτερόλεπτα μάχες σώμα με σώμα, πριν επέμβει η Αστυνομία και τους εμποδίσει να συνεχίσουν.

Παρόλα αυτά, η ένταση δεν εκτονώθηκε, αλλά η κατάσταση ξέφυγε, με τους οπαδούς να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η αερογέφυρα έξω από το γήπεδο δεν φυλασσόταν και να ανταλλάζουν αρχικά αντικείμενα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις οπαδών πάνω στην αερογέφυρα, με καδρόνια, φωτοβολίδες και ανελέητο ξύλο, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσει κάποιος από εκεί.

 
 
 

Με πληροφορίες από sportfm.gr/ AΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικός Κυπέλλου: Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν θέση στην Ευρώπη– Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Αθλητισμός / Τελικός Κυπέλλου: Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν θέση στην Ευρώπη– Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε από την ΚΕΔ
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ενας "τελικος κυπελλου" για τον οποιο ουδεις εγνωριζε μεχρι την παραμονη εαν θα διεξαχθει η οχι λογω ακαταλληλοτητας του γηπεδου.Ενας "ποδοσφαιρικος αγωνας"στο περιθωριο του οποιου οι συγκρουσεις μεταξυ οπαδων παρεπεμπαν μαλλον σε ρωμαικη αρενα.Αφθονοι τραυματιες,μεταξυ των οποιων και δυο σοβαρα,απο...κατσαβιδιά και απο χτυπημα με λοστο !Ενας τελικος στον οποιο παιχθηκε αθλιο ποδοσφαιρο και ο οποιος ,τελικα,κριθηκε με καλπικο γκολ.Διοργανωτικο μπαχαλο και χαος.Κατα τα αλλα το ελληνικο ποδοσφαιρο "εξυγιανθηκε"και"βγηκα απο την κριση"!Οπως και η ελληνικη οικονομια,αλλωστε !Αντε τωρα να πεις οτι οσοι υποστηριζουν οτι το ποδοσφαιρο αποτελει μικρογραφια της ελληνικης πραγματικοτητας εχουν αδικο !