Πετρούνιας: Στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς.

Πετρούνιας: Στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς. Facebook Twitter
EPA/ROBERT GHEMENT
1

Ούτε τα απρόοπτα δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Λευτέρη Πετρούνια από την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Κλουζ. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, έχασε την τελευταία στιγμή έναν επίδεσμο από τον καρπό του κι αυτό λιγάκι τον αποσυντόνισε, όμως και πάλι αποδείχθηκε ανίκητος. «Στο τέλος όλα πήγαν καλά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο «άρχοντας των κρίκων» τόνισε: «Καταφέραμε να φτάσουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή του βάθρου. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Η βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μου ήταν αρκετά μεγάλη και θεωρώ ότι είναι θέμα εκτέλεσης. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στην εκτέλεση. Παρ? όλα αυτά, ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Ένας τελικός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι πάντα πολύ δύσκολος. Έκανα ένα μικρό βήμα στην έξοδο, όμως το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές και έτσι ισοσκελίστηκε αυτή η ατέλεια».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διπλή επιτυχία της Ελλάδας, μέσα από την παρουσία και την 6η θέση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στον ίδιο τελικό. «Είχαμε διπλή εκπροσώπηση στην οκτάδα του ίδιου οργάνου, για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μέσα από αυτή την πρωτοφανή επιτυχία, θεωρώ ότι στέλνουμε πολύ θετικά μηνύματα. Σε εποχές που δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εμείς παλεύουμε μόνοι μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να μην φτάσει το μήνυμά μας. Όπως είπε και ο προπονητής μου κ. Ράφτης, εμείς αποδεικνύουμε ότι στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς. Από εκεί και πέρα, όταν υπάρχει αύξηση των Ελλήνων αθλητών που πρωταγωνιστούν και των επιτυχιών, πόσο μάλλον στους κρίκους, αυτό σημαίνει ότι η προσπάθειά μας αξίζει να την στηρίξουν. Μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά και να αναδείξουμε και άλλους πολλούς ακόμη αθλητές που θα διακρίνονται διεθνώς».

Τέλος, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, τον οποίο οι διοργανωτές υποδέχθηκαν με τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη και με ρυθμικά χειροκροτήματα και στη συνέχεια αποθέωσαν για την προσπάθειά του, είπε για τη διοργάνωση: «Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας. Η Ρουμανία είναι μια χώρα

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν εχω ιδεα τι πρεσβευει,πολιτικα,ο τεραστιος αυτος αθλητης.Ουτε και με νοιαζει.Οφειλω να επισημανω,ομως,οτι εκλεισε σε μια φραση ολη την ουσια της τραγικης νεοελληνικης πραγματικοτητας.Η εννοια συνεπεια δεν ηταν ποτε η "σημαια"του μεσου νεοελληνα.Το τι υποχρεωσεις αναλαμβανει και το τι ακριβως πραττει τελικα ειναι,συνηθως,ελαχιστα σχετιζομενα θεματα.Απο τους (...ιδιωτες...)γιατρους που κλεινουν ραντεβου στις 5 και μπαινεις ,τελικα,στις 7,μεχρι τους ποικιλους "μαστορους" οι οποιοι ποτε δεν κανουν αυτο που υποσχεθηκαν εντος του χρονοικου διαστηματος το οποιο οι ιδιοι προσδιορισαν.Ολοι αυτοι,βεβαια,ωχριουν μπροστα στις "δημοσιες υπηρεσιες"και,πανω απο ολα,μπροστα στους πολιτικους...ηγετες της χωρας.Προκυπτουν,ομως,αρκετα συχνα,καποια παιδια,στον αθλητισμο,στις επιστημες ,στις τεχνες,τα οποια ειναι προικισμενα με τα αναγκαια για να διαπρεψουν προσοντα.Και το κανουν εργαζομενοι σκληροτατα και επιδεικνυοντας τρομερη συνεπεια και προσηλωση στον στοχο τους.Την ασθενεια της χωρας την γνωριζουμε,πλεον,ολοι μας.Την θεραπεια ερχονται να μας την δειξουν μερικα τετοια σπουδαια παιδια.Δεν την εφαρμοσαμε,ομως,ποτε.Και κατα πως φαινεται,δεν προτιθεμεθα να την εφαρμοσουμε στο ορατο μελλον.Τουλαχιστονα ας μαθουμε να κοιταμε καταματα αυτον που ειναι ο βασικος υπευθυνος για τα δεινα τα οποια υφισταμεθα,ως λαος και ως χωρα.Καθρεφτες ολοι εχουμε.