Αργεντινή: Οργή για το βίαιο θάνατο οπαδού που ρίχτηκε από εξέδρα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αργεντινή: Οργή για το βίαιο θάνατο οπαδού που ρίχτηκε από εξέδρα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Facebook Twitter
1

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Αργεντινή η ακραία οπαδική βία που στοίχισε τη ζωή σε έναν 22χρονο.

Ο Οσκαρ Γκόμες, που θεωρείται εγκέφαλος της δολοφονίας του φιλάθλου της Μπελγκράνο, Εμανουέλ Μπάλμπο, παραδόθηκε στην αστυνομία χθες, 

O 22χρονος δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της ίδιας του της ομάδας, ρίχθηκε στο κενό από τις εξέδρες ύψους 5 μέτρων και άφησε χθες στο νοσοκομείο την τελευταία του πνοή.

Όπως επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές, ο Γκόμες, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο αρχηγείο της αστυνομίας στην επαρχία της Κόρδοβα και παραδέχτηκε ότι υποκίνησε πολλούς οπαδούς της ομάδας να επιτεθούν στον άτυχο Μπάλμπο.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδίδονται από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο 22χρονος Μπάλμπο, χτυπήθηκε βάναυσα και ρίχτηκε από τις εξέδρες στο γήπεδο "Mario Alberto Kempes", κατά την διάρκεια του ντέρμπι με την Ταγέρες. Ο Γκόμες θεωρείται υπεύθυνος και για τον θάνατο του αδερφού του -14χρονου τότε-Ραούλ Μπάλμπο, πριν από τέσσερα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του θύματος.


«Σκότωσε τον ένα μου γιο και τώρα θέλει να μου πάρει ακόμα έναν. Ο γιος μου ούτε έκλεβε στο γήπεδο, ούτε είχε κάποιο τατουάζ της Ταγέρες. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή πριν τέσσερα χρόνια μου σκότωσαν τον άλλο γιο μου. Και αυτός ο γιος μου συνάντησε έναν από αυτούς που τον σκότωσαν. Ο άνθρωπος αυτός προέτρεψε όλους όσοι ήταν εκεί να δείρουν τον γιο μου και να κάνουν ό,τι έκαναν, λέγοντας ότι είναι οπαδός της Ταγιέρες», είχε δηλώσει ο πατέρας του άτυχου νεαρού, αμέσως μετά το περιστατικό.


Ο Γκόμες πάντως, τόνισε ότι μόνο υποκίνησε τους άλλους οπαδούς, ενώ η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, Λιλιάνα Σάντσες, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και πως υπάρχουν ήδη τέσσερις κρατούμενοι.

 Η επίθεση στον 22χρονο κατεγράφη σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές και έχει μεταδοθεί διεθνώς.

Προσοχή - Το υλικό περιέχει σκληρές εικόνες:

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια