Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής Tokyo 2020

Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής Tokyo 2020 Facebook Twitter
0

Απολογήθηκε στον εισαγγελέα του Τόκιο ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ιαπωνίας, Τζουνεκάζου Τακέδα, στο πλαίσιο έρευνας για αμφιλεγόμενες πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων σε συμβουλευτική εταιρία της Σινγκαπούρης, κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης των Ολυμπιακών αγώνων του 2020.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, «Kyodo News agency», η Ολυμπιακή επιτροπή της Ιαπωνίας κατέβαλε περίπου δύο εκατ. δολάρια στη συμβουλευτική εταιρία «Black Tidings», η οποία έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς. Ο Τακέδα δήλωσε πως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στις συναλλαγές αυτές και επρόκειτο για χρήματα που δόθηκαν για τη συνδρομή της εταιρίας στην ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων.


Στο μεταξύ, νέο σχέδιο προϋπολογισμού για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ύψους 1,6-1,8 τρισεκατομμυρίων γεν (περίπου 13-14,7 δισ. ευρώ) παρουσίασαν επίσημαοι διοργανωτές.

Το ποσό αυτό είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τα 3 τρισεκατομμύρια γεν, στα οποία ανέβαζε το κόστος των αγώνων του 2020 έκθεση ειδικής επιτροπής της τοπικής κυβέρνησης, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο, και πάλι όμως είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις προβλέψεις που υπήρχαν στο φάκελο διεκδίκησης της διοργάνωσης.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, φοβούμενη ότι η εκτόξευση του κόστους θα αποθαρρύνει μελλοντικές υποψήφιες πόλεις, πιέζει τους Ιάπωνες για δραστικές περικοπές, ώστε ο προϋπολογισμός να πλησιάσει τους αρχικούς στόχους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ