Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο εξώφυλλο του Sports Illustrated

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Facebook Twitter
13

Οι εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς έχουν κάνει άπαντες στο μαγικό κόσμο του NBA να μιλάνε γι' αυτόν με τα καλύτερα λόγια, ενώ η παρουσία του στο All-Star Game της Νέας Ορλεάνης, ακόμη και στην 5αδα της Ανατολής, θεωρείται πολύ πιθανή.

Οι επιδόσεις του Αντετοκούνμπο (23.8 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ) είναι εξωπραγματικές αν συγκριθούν με το νεαρό της ηλικίας του, ενώ αυτό που εντυπωσιάζει ειδικούς, αναλυτές και δημοσιογράφους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι η ικανότητά του να συνεισφέρει του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Το Sports Illustrated, το κορυφαίο αθλητικό περιοδικό των ΗΠΑ, επέλεξε τον Έλληνα διεθνή παίκτη για το εξώφυλλο μιας ειδικής έκδοσης που θα κυκλοφορήσει στο Μιλγουόκι, αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την τιμή που του γίνεται.

Μάλιστα, στις σελίδες του περιοδικού φιλοξενείται και ένα κομμάτι του δημοσιογράφου Lee Jenkins με τίτλο: «Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο πιο ενδιαφέρων point-guard στην ιστορία του ΝBA». (Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ).

  

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Όταν σου λένε πως κάποιος είναι Κινέζος τι σου έρχεται στο μυαλό,ένας μαύρος 2.5 μέτρα;Για ποιόν λόγο τον ονομάζουμε Έλληνα και όχι Νιγηριανό της διασποράς, όπως λέμε και κάποιους «αμερικανούς» Έλληνες της διασποράς;Είναι κακό να είναι κανείς Νιγηριανός; Πρέπει ντε και καλά να τον λέμε Έλληνα; Γιατί ο Γιάννης να μην νιώθει υπερήφανος για την καταγωγή του και να πρέπει ντε και καλά να βαπτίζεται Έλληνας από τα Μ.Μ.Ε.;
Ο τύπος είναι θεός, αλλά όχι Έλληνας. Είναι Νιγηριανός που μεγάλωσε εδώ, και φέρει τα χαρακτηριστικά της φυλής του που του δίνουν γενετικό πλεονέκτημα σε τέτοια αθλήματα. Γι'αυτό και οι περισσότεροι αθλητές του ΝΒΑ είναι μαύροι.Αν τώρα και εσείς είστε Νιγηριανός που μεγάλωσε εδώ και αισθάνεστε Έλληνας, καλά κάνει και σας εμπνέει...
Ρε σουτζουκ, δεν ισχυρίζεται κανείς ότι ανήκει γονιδιακά στην ελληνική φυλη, είναι προφανές και αυτονόητο ότι δεν ανήκει. Έλληνας όμως δεν είναι μόνο το χρώμα, είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την ικανότητα αντίληψης ορισμένων...
Ναι, δεν μπορώ να καταλάβω που το κακό να είναι κάποιος Νιγηριανός. Και πρέπει ντε και καλά ,ενώ και οι 2 του γονείς είναι Νιγηριανοί, να τον λέμε Έλληνα για να τον αποδεχτούμε... Είναι Νιγηριανός, που μεγάλωσε εδώ και έχει Ελληνική υπηκοότητα.
Εσενα φιλε μου δεν μπορω να σου απαντησω. Δεν μ αφηνουν οι διαχειριστές. Τα απλα δεν τα καταλαβαινεις και συνεχιζεις να λες τις ιδιες ανοησιες σε καθε σου ποστ, λες και με καποιον μαγικο τροπο η επαναληψη θα μετατρεψει τις ανοησιες σε αλήθεια.
Ο τύπος είναι θεός. Πριν μετακομίσει έμενε με τον αδερφό του δίπλα μου στην Γλυφαδα. Πολύ καλά παιδιά και τα δύο. Πάντα τον πίστευα αλλά την φετινή του χρόνια δεν την περίμενα τόσο νωρίς. Αποτελεί για μένα μεγάλη πηγή υυπερηφάνειας αυτός ο άνθρωπος. Μεγάλωσα βλέποντας και παίζοντας μπάσκετ και πάντα περίμενα τον πρώτο Έλληνα, που θα τα κατάφερνε στο NBA. Αυτός δεν τα κατάφερε απλώς. Αυτός τα σπάει. Υγ. Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε τι ακριβώς σημαίνει δημοσιογράφια (όχι απαραιτήτως αθλητικη) διαβάστε το λινκ του sports illustrated που δίνει η lifo.
Επειδη προεκυψε διαμαχη,η οποια μαλιστα περιλαμβανει ακομη και λιονταρια και αρκουδες (!)για το ποιος ειναι ελληνας και ποιος οχι,θυμιζω οτι ο Στρατηγος Μκρυγιαννης ειχε δωσει εναν ορισμο ο οποιος εμενα τουλαχιστον με καλυπτει απολυτα : ""Ελληνας ειναι οποιος νογαται ελληνικα".