ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

Ξανά στην κορυφή με την «Χρυσή Μπάλα 2016» ο Ρονάλντο

Ξανά στην κορυφή με την «Χρυσή Μπάλα 2016» ο Ρονάλντο Facebook Twitter
0
Ξανά στην κορυφή με την «Χρυσή Μπάλα 2016» ο Ρονάλντο Facebook Twitter

Την τέταρτη «Χρυσή Μπάλα» πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2016 από το France Football.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που οδήγησε τη χώρα του στη στην κατάκτηση του EURO 2016, έστω κι αν ο ίδιος αποχώρησε νωρίς από τον τελικό με τη Γαλλία λόγω τραυματισμού είναι και πάλι στην κορυφή ενώ δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία ήταν ο Λιονέλ Μέσι, που πήρε το νταμπλ με τη Μπαρτσελόνα στη Ισπανία, όμως απέτυχε εκ νέου με την εθνική Αργεντινής, στο Κόπα Αμέρικα.

Ως τρίτος κορυφαίος τιμήθηκε απόψε στο Παρίσι ο Αντουάν Γκριζμάν, μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης που μπαίνει στην τριάδα και πρώτος μετά τον Πάουλο Φούτρε το 1987.

Το φαινόμενο Ρονάλντο

Από τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του, ξεχώρισε και σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ακολούθησε μία πολύ καλή χρονιά με τους «πράσινους» και ο νεαρός άσος προκάλεσε το ενδιαφέρον των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης, κυρίως εξ΄ αιτίας της άριστης τεχνικής κατάρτισης, της διεισδυτικότητας και του χειρισμού της μπάλας εξίσου καλά και με τα δύο πόδια.

Ένας από τους εμπειρότερους προπονητές του κόσμου, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, διέβλεψε άμεσα τις ικανότητες και το λαμπρό μέλλον του Ρονάλντο, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2003 να δαπανήσει περίπου 15 εκ. ευρώ για να τον πάρει κοντά του, παρότι ήταν μόλις 18 ετών. Η συνέχεια, είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, με τον τεχνικό και το επιτελείο του, να εκπονούν ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης του Ρονάλντο στους τομείς που υστερούσε ο νεαρός.

Ξανά στην κορυφή με την «Χρυσή Μπάλα 2016» ο Ρονάλντο Facebook Twitter

Μέσα σε έξι χρόνια ο Ρονάλντο εξελίχθηκε σε σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, βραβεύθηκε για πρώτη φορά με τη "Χρυσή Μπάλα" ως ο κορυφαίος του 2008 και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν δίστασε να επενδύσει αδρά πάνω του. Ετσι το καλοκαίρι του 2009 πραγματοποιήθηκε η πιο πολυδάπανη μεταγραφή στην Ιστορία του αθλητισμού με τη "βασίλισσα" να πληρώνει 100.000.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Από τότε "φούντωσε" κι η κόντρα του με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατέκτησε τέσσερις διαδοχικές χρονιές τη "Χρυσή Μπάλα", για να "επιστρέψει" το έπαθλο στον Ρονάλντο το 2013.

Μαζί με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Πορτογάλος είναι διαχρονικά ο πιο περιζήτητος ποδοσφαιριστής σε εμπορικό επίπεδο. Από την εποχή που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας εσωρούχων "Emporio Armani", ενώ στη συνέχεια απέκτησε τη δική του ενδυματολογική φίρμα "CR7" από τα αρχικά του και το νούμερο της φανέλας του (το οποίο "αποχωρίστηκε" μόνο τη σεζόν 2009/2010) όταν συνυπήρξε με τον Ραούλ στη Ρεάλ, παίρνοντας προσωρινά το "23").

Ξανά στην κορυφή με την «Χρυσή Μπάλα 2016» ο Ρονάλντο Facebook Twitter
Mε την Alessandra Ambrosio σε φωτογράφηση για το GQ

Έχει συνάψει συμφωνίες με εταιρίες-κολοσσούς, υπολογίζεται ότι του αποφέρουν περισσότερα από 30.000.000 ευρώ ετησίως. Οπως όλοι οι σπουδαίοι αθλητές, έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση, ενισχύοντας τα θύματα του τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία, βοηθώντας στην κατασκευή σχολείων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ έχει δωρίσει 100.000 λίρες στο νοσοκομείο της Μαδέιρα όπου νοσηλεύθηκε και θεραπεύθηκε η μητέρα του. Είναι πολέμιος της χρήσης αλκοόλ και μάλιστα είχε κερδίσει δικαστική διαμάχη με την εφημερίδα "The Sun" όταν το 2008 παρουσίασε ρεπορτάζ με τον Πορτογάλο να ξενυχτάει πίνοντας. Η ευαισθησία του οφείλονταν και σε επαγγελματικούς λόγους, αλλά κυρίως στην πικρή εμπειρία που έζησε λίγα χρόνια πριν (2005) όταν έχασε τον πατέρα του από κύρωση του ύπατος. Σε πείσμα των καιρών, το κορμί του είναι «παρθένο» από τατουάζ, απόφαση που οφείλεται στη δράση του ως εθελοντής αιμοδότης.

Από το 2010 είναι πατέρας ενός αγοριού, που πήρε το όνομά του (Κριστιάνο) χωρίς όμως να αποκαλυφθεί το όνομα της μητέρας. Στο παρελθόν είχε δεσμούς με δύο από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα της Μεγάλης Βρετανίας, την Αλις Γκούντγουϊν και την Τζέμα Ατκινσον, πριν... παραδοθεί στην αγκαλιά της εκθαμβωτικής Ιρίνα Σαϊκλισλαμόβα (ή απλώς Σάικ) με την οποία υπήρξαν για περίπου μία τετραετία ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της παγκόσμιας showbiz. Ο δεσμός τους τελείωσε πριν από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2015.

Ξανά στην κορυφή με την «Χρυσή Μπάλα 2016» ο Ρονάλντο Facebook Twitter

Τίτλοι-Διακρίσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1 Champions League(2008)
1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2008)
3 Πρωταθλήματα Αγγλίας (2007. 2008, 2009)
1 Κύπελλο Αγγλίας (2004)
2 Λιγκ Καπ (2006, 2009)

Ρεάλ Μαδρίτης
2 Champions League (2014, 2016)
1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2014)
1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2014)
1 Πρωτάθλημα Ισπανίας (2012)
2 Κύπελλο Ισπανίας (2011, 2014)

Εθνική Πορτογαλίας
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ EURO 2016
Μουντιάλ 2006 (4η θέση)
EURO 2004 (2η θέση)
EURO 2012 (3η θέση)

4 ΦΟΡΕΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΜΠΑΛΑΣ
(2008, 2013, 2014, 2016)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μύλος» στη Φενέρμπαχτσέ: Ο πρώην πρόεδρος κατηγορεί τον Ατζούν ότι βγάζει διαβατήρια σε γκιουλενιστές στον Άγιο Δομίνικο

Διεθνή / «Μύλος» στη Φενέρμπαχτσε: Ο πρώην πρόεδρος κατηγορεί τον Ατζούν ότι βγάζει διαβατήρια σε γκιουλενιστές στον Άγιο Δομίνικο

Χαμός στη Φενέρμπαχτσε, με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, όπου ο νυν πρόεδρος Αλί Κοτς, στου οποίου το ψηφοδέλτιο είναι ο Ατζούν Ιλιτζαλί, κοντράρεται με τον πρώην πρόεδρο Αζίζ Γιλντιρίμ
NEWSROOM
Σάλος στην Τουρκία λόγω ενός ντεκολτέ

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη για το πλάνο με το ντεκολτέ φιλάθλου σε αγώνα βόλεϊ

«Θιγμένοι» θεατές βρήκαν τον λογαριασμό της γυναίκας στα social media και τον κατέκλυσαν με υβριστικά σχόλια, αναγκάζοντάς τη να κρύψει τον λογαριασμό της στο Instagram
NEWSROOM
Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM