Οι κορυφαίοι freerunners του κόσμου επιστρέφουν στη Σαντορίνη

Οι κορυφαίοι freerunners του κόσμου επιστρέφουν στη Σαντορίνη Facebook Twitter
0

Στο γραφικό λιμανάκι Αμμούδι, στο νησί της Σαντορίνη, ψαράδες ρίχνουν άγκυρα κάθε μέρα προκειμένου να εφοδιάσουν με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά τα γύρω εστιατόρια και τους ντόπιους.

Η φρέσκια ψαριά, άλλωστε, αποτελεί σήμα κατατεθέν του γαστριμαργικού παράδεισου τη Ελλάδας και έχει συμβάλλει στην καθιέρωση του Κυκλαδίτικου νησιού ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενδεικτικά, το 2015 οι διεθνείς αφίξεις άγγιξαν τις 365.000, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι κορυφαίοι freerunners του κόσμου επιστρέφουν στη Σαντορίνη Facebook Twitter


Λίγες μέρες πριν την πολυαναμενόμενη έναρξη του Red Bull Art of Motion (σ.σ. 1 Οκτωβρίου), μερικοί από τους καλύτερες αθλητές στον κόσμο επισκέφτηκαν το περίφημο λιμανάκι, όπου αγκυροβολούν τράτες, καΐκια, λάντζες μέχρι και ιστιοπλοϊκά.

Έτσι, τα δύο φαβορί για τον φετινό τίτλο, ο Έλληνας πρωταθλητής 2014 και 2015, Δημήτρης Κυρσανίδης και ο Λετονός Pavel Petkuns, νικητής το 2011 και το 2012, μαζί με τον πρωτοεμφανιζόμενο Πορτογάλο Pedro Salgado εξερεύνησαν τον κόλπο όπως μόνο εκείνοι ξέρουν, πηδώντας από βάρκα σε βάρκα, «διαταράσσοντας», για λίγο, την καθημερινότητα των ντόπιων ψαράδων.

Βέβαια, από το «στόχαστρο» των διεθνών αθλητών δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα στενά σοκάκια, τα λευκά σπίτια, τα γαλανόλευκα καμπαναριά και το επιβλητικό ηφαίστειο, με φόντο το περίφημο ηλιοβασίλεμα.

Οι κορυφαίοι freerunners του κόσμου επιστρέφουν στη Σαντορίνη Facebook Twitter


Το Red Bull Art of Motion επιστρέφει στην Οία, εκεί όπου 18 κορυφαίοι freerunners, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής αλλά και νέες αφίξεις, αναμένεται να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στα μάτια τόσο των χιλιάδων παρευρισκόμενων όσο και των εκατομμυρίων θεατών ανά την υφήλιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM