Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Facebook Twitter
0

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, επιλέχθηκε από την Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, να είναι ο σημαιοφόρος της ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο από 7 έως 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Πολυχρονίδης, μαζί με τους Νίκο Πανανό και Μαρία Ελένη Κορδαλή, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια ΒC3 μπότσια, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό BC3 στο Πεκίνο το 2008.

«Είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής. Να κρατάει τη σημαία της πατρίδας του και να οδηγεί στο στάδιο την υπόλοιπη ελληνική αποστολή. Ταυτόχρονα δείχνει και την αναγνώριση της προσπάθειας και των θυσιών που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα θα είναι μια εμπειρία ζωής και φαντάζομαι ότι τα αισθήματα που θα νιώσω κρατώντας την ελληνική σημαία, θα είναι απερίγραπτα», δήλωσε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

«Ήταν μια τετραετία πολλών θυσιών και σκληρού ανταγωνισμού απέναντι σε αθλητές που ήθελαν ακριβώς ό,τι κι εγώ. Να βρεθούν στο Ρίο. Προκρίθηκαν οι οκτώ καλύτερες χώρες του κόσμου, μέσα στις οποίες ήμασταν κι εμείς. Ένας μοναδικός άθλος, εάν αναλογιστεί κανείς ότι πήραμε την πρόκριση μεταξύ 40 χωρών. Ήταν μια τετραετία εξαιρετικά επίπονη, αλλά με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις. Κερδίσαμε τέσσερα διεθνή μετάλλια, δύο εκ των οποίων χρυσά, σε ατομικό και ζευγάρια. Η πορεία που είχαμε, μας κάνει πολύ αισιόδοξους. Δουλέψαμε σκληρά όσο ποτέ άλλοτε, τουλάχιστον τα 16 χρόνια που ασχολούμαι με το μπότσια. Και τώρα ήρθε η ώρα να εκπληρώσω το στόχο μου. Έναν δύσκολο στόχο, που όμως ξέρω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Να βρεθώ στο βάθρο των νικητών τόσο στα ζευγάρια όσο και στο ατομικό BC3. Να σηκώσω την ελληνική σημαία στην κορυφή δύο φορές» τόνισε ο κάτοχος δύο μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Facebook Twitter

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1981 στο Βατούμι της Γεωργίας. Είναι οικονομολόγος και ξεκίνησε το μπότσια το 2001 στο Περιστέρι. Έχει συμμετοχή σε τρεις Παραολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα-Πεκίνο-Λονδίνο), με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του χρυσού μεταλλίου στα ζευγάρια BC3.

Συνοπτικά οι διακρίσεις του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες: 1η θέση ζευγάρια BC3 2012 (Λονδίνο), 2η θέση ατομικό BC3 2008 (Πεκίνο), 5η θέση ατομικό BC3 2012 (Λονδίνο), 6η θέση ατομικό BC3 2004 (Αθήνα), 7η θέση ζευγάρια BC3 2008 (Πεκίνο) Οι μεγαλύτερες διακρίσεις του από το 2013 έως το 2016: 1η θέση παγκόσμιο ανοιχτό πρωτάθλημα 2015 (ατομικό BC3), 2η θέση παγκόσμιο ανοιχτό πρωτάθλημα 2015 (ζευγάρια BC3), 1η θέση ηπειρωτική κύπελλο 2015 (ζευγάρια BC3), 2η θέση πανευρωπαϊκό 2013 (ζευγάρια BC3 & ατομικό BC3), 2η θέση παγκόσμιο ανοιχτό πρωτάθλημα 2014 (ατομικό BC3), 3η θέση ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2015 (ζευγάρια BC3), 4η θέση παγκόσμιο 2014 (ζευγάρια ΒC3).

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM