Ρίο: O Αρτίκοφ που έχασε το μετάλλιο λόγω ντόπινγκ κατηγορεί τώρα Γάλλο συναθλητή του

Ρίο: O Αρτίκοφ που έχασε το μετάλλιο λόγω ντόπινγκ κατηγορεί τώρα Γάλλο συναθλητή του Facebook Twitter
1

Χθες, έγινε γνωστό πως το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) αφαίρεσε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Ιζάτ Αρτίκοφ από το Κιργιστάν στα 69κ. της άρσης βαρών, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Ο Αρτίκοφ, που έχασε το μετάλλιο επειδή όπως αποδείχθηκε μετά τον σχετικό έλεγχο είχε κάνει χρήση στρυχνίνης, δηλώνει τώρα αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί: «Ασφαλώς και θα εφεσιβάλλω την απόφαση. Είναι άδικη. Ποτέ δεν υπήρξα ντοπαρισμένος. Κατέκτησα την νίκη μου, απολύτως δίκαια».

Μάλιστα, ο βραχύσωμος αρσιβαρίστας, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όπως δήλωσε, γνωρίζει τον υπαίτιο για τα αποτελέσματα που βρέθηκαν στο δείγμα του: «Υποψιάζομαι ότι ο Γάλλος συναθλητής μου, Κινγκ Ματάμ, έριξε στο ποτό ή στο φαγητό μου, την ουσία. Όλα άρχισαν από τις δηλώσεις του, με τις οποίες αμφισβητούσε την νίκη μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα, ο Ματάμ, που κατετάγη 8ος, αμφισβήτησε τις επιδόσεις των συναθλητών του, δηλώνοντας: «Θα περιμένω τα αποτελέσματα του ελέγχου ντόπινγκ. Εάν η ΔΟΕ και η διεθνής ομοσπονδία, πράξουν ορθώς, πιστεύω ότι θα μπορέσω να κερδίσω τέσσερις θέσεις στην κατάταξη, αφού οι πρώτοι πέντε δεν είναι καθαροί».

Σε σχετική ανακοίνωση, ο αρμόδιος φορέας του Κιργιστάν για την νεολαία και τον αθλητισμό, έκανε γνωστό πως η ομοσπονδία άρσης βαρών της χώρας, ετοιμάζει έφεση στο CAS, δηλαδή στο Δικαστήριο που έλαβε την απόφαση για την αφαίρεση του μεταλλίου από τον Αρτίκοφ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια