Ο δήμος Δράμας εξηγεί γιατί κατεδάφισε το σκοπευτήριο όπου προπονούνταν η Κορακάκη

Ο δήμος Δράμας εξηγεί γιατί κατεδάφισε το σκοπευτήριο όπου προπονούνταν η Κορακάκη Facebook Twitter
13
Ο δήμος Δράμας εξηγεί γιατί κατεδάφισε το σκοπευτήριο όπου προπονούνταν η Κορακάκη Facebook Twitter
Το σκοπευτήριο στη Δράμα


Τους λόγους για τους οποίους συνεργεία του δήμου Δράμας κατεδάφισαν το σκοπευτήριο όπου μεταξύ άλλων έκανε προπονήσεις και η χρυσή πλέον ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, διευκρινίζει στο LIFO.gr  ο κος Αγγελίδης Παύλος, ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου.

Οι συγγενείς της Άννας Κορακάκη ανέφεραν στο αθηναϊκό πρακτορείο ότι δημοτικά συνεργεία, το πρωί, πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή έξω από τη Δράμα, στην οποία έκανε προπόνηση η Άννα Κορακάκη. Το χαρακτηριστικό απόσπασμα αναφέρει: " Δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι να υποθέσουν ...Μήπως, είχε άραγε η πόλη άλλο καλύτερο σκοπευτήριο; Μήπως για να μην κεντρίσει την αρνητική δημοσιότητα των ΜΜΕ, μήπως να μη δοθεί αρνητική εικόνα για την πόλη, τώρα που όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω στη χρυσή πρωταθλήτρια; Γιατί άραγε, ποιος ξέρει; Αναρωτιούνται χαμηλόφωνα, αλλά ακούγονται... Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής, κόπου, προσπάθειας, στη σκιά, «ποιος αλήθεια νοιάστηκε;». Μήπως τα ΜΜΕ που εδώ και τρεις μέρες επιδεικνύουν εξαιρετικό ενδιαφέρον ; Η μητέρα της Άννας Κορακάκη, η Φωτεινή, δε μπορεί να μην εκφράσει ένα πικρό παράπονο, που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια.«Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα... Σας είπα, η Άννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά... Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά..."

 

Ο δήμος Δράμας εξηγεί γιατί κατεδάφισε το σκοπευτήριο όπου προπονούνταν η Κορακάκη Facebook Twitter
Η κατεδάφιση του σκοπευτηρίου (φωτό.: dramini.gr)

 

Ο δήμος Δράμας εξηγεί γιατί κατεδάφισε το σκοπευτήριο όπου προπονούνταν η Κορακάκη Facebook Twitter
Η κατεδάφιση του σκοπευτηρίου (φωτό.: dramini.gr)

 

Ο δήμος Δράμας εξηγεί γιατί κατεδάφισε το σκοπευτήριο όπου προπονούνταν η Κορακάκη Facebook Twitter
Η κατεδάφιση του σκοπευτηρίου (φωτό.: dramini.gr)

 

To θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και οι φωτογραφίες από το γκρεμισμένο σκοπευτήριο κάνουν το γύρο των social media καθώς η εικόνα, μια μέρα μετά το θρίαμβο στο Ρίο, προκαλεί αίσθηση. Όμως από το δήμο σημειώνεται πως η πρόχειρη αυτή κατασκευή στο εγκαταλελειμμένο λατομείο ήταν προγραμματισμένο να απομακρυνθεί καθώς υπάρχει πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία έχει εγκριθεί ανανέωση των εγκαταστάσεων. Από το δήμο Δράμας σημειώνεται πως εντός των επόμενων 15 ημερών αναμένεται ειδικό κοντέινερ που θα εξυπηρετεί καλύτερα τους πολλούς αθλητές των συλλόγων που έως τώρα προπονούνταν σε άθλιες συνθήκες και πως τα συνεργεία έπρεπε να μπουν να καθαρίσουν το χώρο για να αρχίσει η εγκατάσταση των νέων υποδομών. Σύμφωνα δε με τον κο Αγγελίδη ο δήμος θα συνεχίσει να παραχωρεί το χώρο σε όλους τους αθλητές των συλλόγων που θέλουν να προπονούνται εκεί, κάτι που είχε γνωστοποιηθεί μεταξύ άλλων και στον πατέρα και προπονητή της ελληνίδας αθλήτριας.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Καλά θα κάνει η οικογένεια Κορακάκη να απολαύσει αυτές τις στιγμές και να οριοθετήσει το μέλλον σε καλύτερες εγκαταστάσεις-που ετοιμάζει ο δήμος Δράμας- όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν και άλλα παιδιά.Η πολλή κλάψα μας έχει κουράσει.Υ.Γ. Απαράδεκτη η αθλήτρια που δεν αφιέρωσε τη νίκη ΚΑΙ στους Έλληνες,οι οποίοι δάκρυσαν και πανηγύρισαν για την επιτυχία της.Είναι κρίμα να δείχνει τέτοια μικρότητα από μικρή ηλικία.
Δεν είναι ότι κατεδαφίστηκε ένα παράπηγμα που το χρησιμοποιούσε η κα Κορακάκη ως χώρο προπόνησης. Το θέμα είναι ότι η κα Κορακάκη αύριο το πρωί που θα γυρίσει απο το Ριο και όταν σβήσουν τα φώτα των καμερών δεν θα έχει ούτε αυτό το χώρο για να μας κάνει με το ζόρι περήφανους (διότι εμείς δε φαίνεται να επιθυμούμε να είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας). Το θέμα είναι ότι ούτε στο παράπηγμα δε θα μπορεί να πάει μια ντουζίνα παιδιών να τη δουν να προπονείται και να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.Το θέμα είναι ότι η "δημιουργία αξιοπρεπούς χώρου προπόνησης" θα έχει την τύχη του μισοβουλιαγμένου πλοίου στον Πειραία. Αυτή την εικόνα δίνουμε ... μισοβουλιαγμένου πλοίου!
Και βέβαια να πούμε ότι οι υπερβολικές Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Σκοποβολής στο Μαρκόπουλο έχουν παραχωρηθεί στην Αστυνομία για εκπαίδευση στην κοντσίνα ίσως.Ποιός ξέρει σε τι χάλι είναι τώρα και γιατί δεν παραχωρούνται στους αθλητές για προπόνηση! Η Κινέζα προπονιόταν στο Πεκίνο στην αντίστοιχη αίθουσα αγώνων που έχουε και εμείς και βέβαια γινόντουσαν και οι αγώνες στο Ρίο. Το κοτέτσι μας μάρανε.Όταν κάνεις αθλητισμό σε αυτό το επίπεδο πας όπου έχει εγκαταστάσεις και προπόνητές. Γιατί να έχει η Δράμα σκοπευτήριο;.Η Αθήνα που έχει δηλαδή τι το κάνει. Στην Γερμανία έχει και όλο το team που χρειάζεται. Ο πρωταθλητισμός σε αυτό το επίπεδο είναι σαν να διαλέγεις Πανεπιστήμιο. ¨ΟΧι Φροντιστήριο πανελλαδικών!Η Άννα Κορακάκη προπονιόταν με την Εθνική Γερμανίας!πως και οι αθλήτριες του επί κοντώ προπονιουνται στις ΗΠΑ με τους καλύτερους του κόσμου.
Ας καταλαβουμε καποια στιγμη οτι η Ελλαδα εχει χρεωκοπησει και δεν υπαρχει μία. Εδω δεν υπαρχουν αλλες σημαντικοτερες υποδομες, θα εχτιζαν σκοπευτηριο, ειμαστε σοβαροί; Επίσης όλοι εσεις που κραζετε το Κρατος, ειστε οι ιδιοι που φωναζατε για τους Ολυμπιακους 2004. ότι ξοδευονται απιστευτα λεφτα για υποδομες και δεν ειναι σωστό. Γενικα ο Ελληνας μια ζωή γκρινιαζει για τα παντα
Μα ειναι,νομιζω,προφανες οτι αποτελει καθαρα χρονικη συμπτωση η "εξαφανιση" του αχουριου με τα ερειπια το οποιο χρησιμοποιουσε ως προπονητηριο η χρυση,πλεον,ολυμπιονικης,την ΙΔΙΑ την ημερα του αγωνα της Κορακακη !Ηταν μια προαποφασιμενη,προγραμματισμενη,και αρτια οργανωμενη ενεργεια η οποια,ολως τυχαιως,συνεπεσε να γινει την συγκεκροιμενη χρονικη στιγμη.Και οποιος πιστευει οτι εγινε ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην γινει καμμια "στραβη" και κερδισει το χρυσο η σπουδαια αυτη κοπελλα,οποτε την αμεσως επομενη ημερα θα γεμιζαν τα social media με "παραλληλες φωτογραφιες"της γκρεμισμενης καλυβας του Καραγκιοζη διπλα στα Taj Mahal,στα "διαστημικα κεντρα"τα οποια ειναι σκοπευτικα κεντρα αλλων χωρων οπως π.χ.αυτο της Κινας.Και ,αφου περναγε η αρχικη παγκοσμια εκπληξη,το διεθνες "κραξιμο"θα εφθανε μεχρι την στρατοσφαιρα. Αλλα ειπαμε.Ολα αυτα ειναι ανοησιες και κακοβουλες φημες.Και οποιος τα πιστευει αυτα ειναι "ανθελλην,αχρηστος και κτηνος",και,οπως ελεγε παλια και ο Χαρρυ Κλυνν,"...να του καει το βιντεο" !!!
Εύλογη η απορία σου αλλά μη πάει το μυαλό σου στα κοντέινερ της Cosco.Πρόκειται για προκατασκευασμένα κτίσματα, τύπου "κοντέιντερ", επειδή μεταφέρονται και τοποθετούνται όπως τα κοντέινερ. Ορίστε μερικά παραδείγματα:http://www.kms.gr/images/0104.jpghttp://www.skouras.eu/htmlGre/images/mobileoffice.jpghttp://www.kmf.gr/files/forita_grafeia/3.jpghttp://www.geranoi-express.gr/var/m_f/f5/f59/179803/62705-21.jpg
Αγαπητέ/ αγαπητή δεν είχα στο μυαλό μου την εικόνα των εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού, αλλα ακριβώς τα προκάτ "οικήματα", που ενδεικτικά παρέθεσες, στα οποία κατά καιρούς έχουν στεγαστεί σεισμοπαθείς και λοιποί αναξιοπαθούντες.Η αντικατάσταση του παραπήγματος στη Δράμα με ένα κοντέινερ/ προκάτ (πες το όπως θες), για να προπονείται μια Ολυμπιονίκης είναι ντροπή, δεν συμφωνείς;
Κ ειδικέ συνεργατα, του δημάρχου Δράμας, πράγματι αναλάβατε δύσκολο έργο, αλλα ξεχάσατε ότι απευθύνεστε σε Έλληνες που ξέρουν πως λειτουργεί το δημόσιο μας. Ντροπή στο δήμαρχο που δε βγήκε να ζητήσει συγγνώμη, γιατι όλοι κάνουμε λάθη, και έβαλε τον αντ αυτού να λέει αηδίες.