Ο πρώτος transgender αθλητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ πρωταγωνιστεί στο νέο σποτ της Nike

Ο πρώτος transgender αθλητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ πρωταγωνιστεί στο νέο σποτ της Nike Facebook Twitter
0

Ο Chris Mosier, ο πρώτος transgender αθλητής που κατάφερε να ενταχθεί στην αντρική Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, είναι ο πρωταγωνιστής του νέου διαφημιστικού σποτ της Nike.

Ο Μosier, αθλητής του διάθλου που ξεκίνησε τη μετάβαση του το 2010, κέρδισε τη συμμετοχή του στην αμερικανική ολυμπιακή ομάδα μόλις τo 2015.

Το να είμαι το πρώτο transgender άτομο στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ ήταν ένα όνειρο για μένα που έγινε πραγματικότητα, αλλά και μία καταπληκτική ευκαιρία για άλλους ανθρώπους να ταυτιστούν με την επιτυχία ενός τρανς άντρα στον αθλητισμό

«Ό,τι έχω κάνει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, από τότε που άρχισα την μετάβαση, έχει να κάνει με το μήνυμα "Just Do It"», δήλωσε ο 32χρονος αθλητής και συμπλήρωσε: «Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ήμουν ανταγωνιστικός απέναντι στους άντρες αθλητές, απλώς το έκανα. Κάθε επιτυχία που είχα από τότε, μου έδειξε ότι όλα είναι δυνατά. Με το να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να σταματήσει, με το να μην βάζω όρια και απλώς να το κάνω, έμαθα πολλά για μένα και ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να προωθήσω τη συζήτηση για τη συμμετοχή των τρανς στον αθλητισμό».

Η διαφήμιση - μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας «Unlimited» της Nike - δείχνει τον Μόζιερ να μιλά για τη συμμετοχή του στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ. Ο αθλητής απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να συμμετέχει σε διάφορα events, αλλά και να αλλάζει στα αποδυτήρια.

«Το να είμαι το πρώτο transgender άτομο στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ ήταν ένα όνειρο για μένα που έγινε πραγματικότητα, αλλά και μία καταπληκτική ευκαιρία για άλλους ανθρώπους να ταυτιστούν με την επιτυχία ενός τρανς άντρα στον αθλητισμό», δήλωσε ο αθλητής.

Το διαφημιστικό σποτ της Νike:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM