ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι δύο αθλήτριες που αψήφησαν το μίσος και ένωσαν με μια selfie τη Βόρειο και Νότιο Κορέα

Οι δύο αθλήτριες που αψήφησαν το μίσος και ένωσαν με μια selfie τη Βόρειο και Νότιο Κορέα Facebook Twitter
5

Μπορεί να μοιάζει σα μια κοινή selfie, αλλά η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο του κόσμου ως μια από υψηλού συμβολισμού εικόνα που αποτυπώνει το Ολυμπιακό πνεύμα και προσδιορίζει το νόημα των αγώνων. Οι δύο αθλήτριες δεν είναι απλά ανταγωνίστριες, αλλά εκπροσωπούν δύο χώρες που ποτέ κανείς δεν φανταζόταν πως θα μπορούσαν να συνυπάρξουν, ακόμη και σε μια selfie.

Στα δεξιά της φωτογραφίας είναι η 17χρονη Lee Eun Ju από τη Νότια Κορέα και στα αριστερά η 27χρονη Hong Un Jong από τη Βόρεια Κορέα.

Και οι δύο είναι αθλήτριες της ενόργανης που συναντήθηκαν στα γήπεδα του Ρίο και αντί να μεταφέρουν την ένταση και τη πολεμική των δύο χωρών, χάρισαν στον κόσμο μια υψηλού συμβολισμού αθλητική στιγμή και έδωσαν την δική τους απάντηση στο μίσος.

Οι δύο αθλήτριες που αψήφησαν το μίσος και ένωσαν με μια selfie τη Βόρειο και Νότιο Κορέα Facebook Twitter
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

5 σχόλια
Από που κι ως που οι β. Κορεάτες με τους ν. Κορεάτες μισιούνται; Ίσα ίσα που και που λίγο πριν ξεκινήσει (αλλα και μετά)ο πόλεμος της Κορέας οι -μετέπειτα- νότιοι δήλωναν την αντίθεση τους στην εμπλοκή των ΗΠΑ και της κυβέρνησης που τους στήριζε γιατί οι Κορεάτες δεν γουσταραν άλλον να μπλέκεται στις εγχώριες διάφορες τους σαν έθνος και δεν ήθελαν να τους επιβλέπει μία δύναμη που συνεργαζόταν με τους Ιάπωνες. Τι είναι οι Κορεάτες; Μ@λ@κες σαν εμάς;Έλα με τα clickbaits...
Πάντως, για την ιστορία και μόνο, οι αποστολές της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, σε Ολυμπιάδες του πρόσφατου παρελθόντος (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008 στις θερινές και Τορίνο 2006 στις χειμερινές), παρέλασαν μαζί κατά την τελετή έναρξης, υπό κοινή σημαία. Το ίδιο και σε άλλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις (Πανεπιστημιάδες, Πανασιατικοί Αγώνες κλπ.)
Η 17χρονη (την Νοτίου) έπρεπε να το είχε σκεφτεί καλύτερα πριν πάρει στο λαιμό της την 27χρονη (της Βορείου). Και η δεύτερη βέβαια έπρεπε, και με βάση την ηλικία της και την εκπαίδευσή της, να έχει καλύτερα αντανακλαστικά απέναντι σε τέτοιες αυθόρμητες επιθέσεις φιλίας. Η δεκτικότητά της, αν και αμήχανη με βάση τις φωτογραφίες, φαντάζομαι πως αναπόφευκτα θα αποβεί "μοιραία" τόσο την ίδια όσο και τους συγγενείς της μέχρι και 3ου βαθμού.