NBA: Πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Cavaliers του Lebron

NBA: Πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Cavaliers του Lebron Facebook Twitter
EPA/JOHN G. MABANGLO CORBIS OUT
0

Το πρώτο πρωτάθλημα ΝΒΑ στην ιστορία τους πανηγυρίζουν από σήμερα οι Cleveland Cavaliers, αφού η ομάδα τους επικράτησε των απερχόμενων πρωταθλητών Golden State Warrios μέσα στην Oracle Arena του Όκλαντ με σκορ 93-89.

Ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς, χάρισε στο Κλίβελαντ τον πρώτο του τίτλο σε ομαδικό σπορ μετά από 52 χρόνια, πετυχαίνοντας trible double, με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα απέναντι στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του NBA με 73 νίκες στην κανονική περίοδο. Οι εμφανίσεις του στη σειρά των τελικών του χάρισαν και το βραβείο του mvp για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Καθοριστική η συμβολή του Κάιρι Ίρβινγκ που σημείωσε με τρίποντο στα 53'' το 92-89.

Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ που μία ομάδα καταφέρνει να κατακτήσει το πρωτάθλημα επιστρέφοντας από το 1-3 στους τελικούς.

Η κατάκτηση του τροπαίου έδωσε την ευκαιρία στον Τζέιμς να τηρήσει και την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια κατά την επιστροφή του στους Cavaliers πως θα φέρει το τρόπαιο πίσω στο βορειοανατολικό Οχάιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM