Οι γονείς της φοιτήτριας που πέθανε από ηλεκτροπληξία για να σώσει το σύντροφό της ζητούν περαιτέρω έρευνα

Οι γονείς της φοιτήτριας που πέθανε από ηλεκτροπληξία για να σώσει το σύντροφό της ζητούν περαιτέρω έρευνα Facebook Twitter
1

Η 23χρονη Ρία Σαλταρή βρήκε τραγικό θάνατο το Πάσχα προσπαθώντας να σώσει από ηλεκτροπληξία το σύντροφό της, όπως υποστήριξε στις Βουλγαρικές Αρχές ο ίδιος. Ο Τεό (Bozhidar Gugushev) και η νεαρή κοπέλα έκαναν  μαζί διακοπές στην Βουλγαρία όπου και σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Τεό, ο ίδιος έκανε ντους και άρχισε να τον χτυπά το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ υπάρχουν και κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες πως ίσως για την ηλεκτροπληξία ευθύνεται κάποια βλάβη στον θερμοσίφωνα. Η σύντροφός του επιχείρησε να τον τραβήξει έξω από το μπάνιο με αποτέλεσμα να σωθεί αυτός αλλά το ρεύμα να χτυπήσει θανάσιμα εκείνη.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Θασιακή», ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε μεν ότι ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία αλλά είπε πως «από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν κι άλλα ευρήματα». Απέφυγε ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, σεβόμενος όπως είπε την επιθυμία της οικογένειάς της.

Οι γονείς της φοιτήτριας που πέθανε από ηλεκτροπληξία για να σώσει το σύντροφό της ζητούν περαιτέρω έρευνα Facebook Twitter

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του protothema.gr με την οικογένεια της φοιτήτριας διευκρινίστηκε με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλουν να μάθουν την αλήθεια και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση. Θέλουν να γίνει εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση θέτοντας ίσως και έμμεσα υπό αμφισβήτηση ή υπό επανεξέταση τα όσα υποστήριξε στις αρχές ο Βούλγαρος σύντροφος της κόρης τους.

"Χάσαμε το παιδί μας, ζητήσαμε να γίνει δικαστική έρευνα για την υπόθεση, θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη", λέει ο πατέρας της Ρίας. 

Για την υπόθεση μίλησε όμως και ο σύντροφός της που σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία της. "Θυσιάστηκε για να με σώσει, έχασε τη ζωή της και σήμερα δεν είναι κοντά μου γιατί θέλησε να με σώσει από βέβαιο θάνατο, δεν έχω λόγια να πω για να περιγράψω τι νιώθω για το χαμό της", υποστηρίζει  μιλώντας στο protothema.gr από την πατρίδα του όπου και βρίσκεται.  Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την οικογένεια της Ρίας απάντησε "Ρωτήστε εκείνους".

Οι πληροφορίες για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία είναι πολύ συγκεχυμένες, καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έκανε η άτυχη κοπέλα την ώρα του δυστυχήματος. Αυτό που δεν μπορεί εύκολα να εξηγηθεί από την οικογένεια και τον κύκλο της άτυχης κοπέλας είναι το πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ηλεκτρικό ρεύμα τον φίλο της και την ώρα που πάει αυτή να τον σώσει να μην τραυματίζονται θανάσιμα και οι δύο αλλά να σώζεται το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας.

Η 23χρονη είχε καταγωγή από τα Λιμενάρια και ζούσε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδαζε Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και περνούσε τις ημέρες του Πάσχα στην Βουλγαρία συνοδευόμενη από την παρέα της.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM