"Οχυρώνονται" Ελ. Βενιζέλος, ΜΜΜ και πρεσβείες μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες

"Οχυρώνονται" Ελ. Βενιζέλος, ΜΜΜ και πρεσβείες μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
1

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας τόσο στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όσο και στα μέσα μεταφοράς θα λάβουν οι αρχές, μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, όπως αποφασίστηκε νωρίτερα σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον Αντ1 στο αεροδρόμιο θα μεταφερθούν για να είναι πλέον σε μόνιμη βάση εκεί ομάδα της ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί, ώστε να «μηδενιστεί» ο χρόνος ανταπόκρισης των δυνάμεων ασφαλείας σε περίπτωση εντοπισμού ύποπτης αποσκευής ή άλλου αντικειμένου ή στην «σήμανση» ως υπόπτου κάποιου από τους χιλιάδες ανθρώπους μετακινούνται στο αεροδρόμιο.

Επίσης θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών, ενώ θα αυξηθούν και οι περιπολίες σε όλους τους χώρους, τόσο από την αστυνομία, όσο και από τις ομάδες ασφαλείας.

Για προληπτικούς λόγους αυξάνονται και τα μέτρα προστασίας στο ΜΕΤΡΟ καθώς και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και σε όλες τις πρεσβείες στην Αθήνα.

Στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, του Ηλεκτρικού και του ΤΡΑΜ,  θα περιπολούν ομάδες της ΟΠΚΕ, ενώ δικυκλιστές της ΔΙΑΣ κι άλλων ομάδων της ΕΛ.ΑΣ., περιπολικά της Άμεσης Δράσης και συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας θα πυκνώσουν τις περιπολίες τους πέριξ των σταθμών και σε πολυσύχναστες στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ. 

Από κυβερνητικές πηγές διευκρινίζεται ότι πρόκειται για μέτρα προληπτικά και όχι για ενίσχυση μέτρων κινδύνου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ