Απεργία την Πρωτομαγιά

Εγκλωβισμένοι στον Πειραιά πρόσφυγες, λόγω μπλόκων

Εγκλωβισμένοι στον Πειραιά πρόσφυγες, λόγω μπλόκων Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
0

Ευρεία σύσκεψη θα γίνει σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Θ.Δρίτσα και τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου, για το θέμα των προσφύγων που φτάνουν στον Πειραιά. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος και οι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής.

Σκοπός της σύσκεψης, να συζητηθεί η οργάνωση της προσωρινής ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού.

Όσοι πρόσφυγες φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά-το πρωί έφτασαν από Χίο και Μυτιλήνη 1.034 - φιλοξενούνται οι περισσότεροι προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού, αφού δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων των αγροτών. Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ